Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. listopadu 2023 6:00
Čas čtení 5:54
Tereza Šnajdrová

Divoké devadesátky v Česku: Ivan Roubal své oběti vázal do kozelce, aby se pomalu dusily. Dva zavražděné měl předhodit prasatům

Divoké devadesátky v Česku: Ivan Roubal své oběti vázal do kozelce, aby se pomalu dusily. Dva zavražděné měl předhodit prasatům
Zdroj: Ondřej Němec / Lidové noviny / Profimedia
ZAJÍMAVOSTI KRIMI NEJZNÁMĚJŠÍ PŘÍPADY ČESKÉ MORDPARTY
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Ivan Roubal se do české historie zapsal hned ze dvou důvodů – jako jeden z nejbrutálnějších vrahů Česka i jako jeden z největších soudních omylů.

Když se Ivan Roubal přestěhoval na usedlost Pohádka, plánoval se živit chovem zvířat. Úřady mu to však nepovolily a muž s IQ 112 tak musel vymyslet jiný zdroj obživy. Nakonec začal zabíjet. Dvě své oběti měl údajně předhodit prasatům, tělo zavražděného taxikáře vhodil do jímky a další oběti zase svazoval do kozelce, aby se udusily vlastní vahou. Toto je příběh jednoho z nejobávanějších českých vrahů. 

Článek je součástí série Nejznámější případy české mordparty. Zapni si upozornění, ať nepřijdeš o žádný z příběhů, které pro tebe chystáme. Pokud se ti naše krimi články líbí, podpořit nás můžeš vstupem do klubu Refresher+.
Doporučeno
Dva 13letí chlapci sexuálně zneužili a ubili mladou dívku. Zapsali se do historie jako nejmladší vrazi v zemi Dva 13letí chlapci sexuálně zneužili a ubili mladou dívku. Zapsali se do historie jako nejmladší vrazi v zemi 23. listopadu 2023 6:00

Muž s IQ 112

Ivan Roubal se narodil 12. května 1951 a poté, co v roce 1970 získal maturitu na zemědělské škole, začal pracovat jako strojvůdce, vlakový průvodčí, topič, dřevorubec a zootechnik. Roubal byl prostě všestranný a nic nenasvědčovalo tomu, že by se z něj během pár let měl stát nejobávanější vrah v historii Česka.
 
V roce 1973 se Roubal oženil a krátce nato se mu narodil syn Martin. A pak už jako by to šlo s velmi inteligentním mužem z kopce. Ještě v 80. letech 20. století se Roubal stal členem svědků Jehovových, ale protože náboženská skupina nenaplňovala jeho očekávání, před revolucí ji opustil a začal se věnovat okultismu.
 
Život Roubala se změnil v 90. letech, když si na jihu Čech pronajal usedlost Pohádka. Ta sice nesla kouzelné jméno, ale ve skutečnosti spíše připomínala peklo. O usedlosti se říkávalo, že ji v 19. století obývala čarodějnice, kterou nakonec místní ukamenovali, ale svým posledním dechem prý stihla místo proklít. Může právě ona za to, že se v Roubalovi něco zlomilo?

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 149091 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se Roubal zbavoval těl svých obětí, které brutálně zavraždil.

  • Jak se policii podařilo Roubala dopadnout.

  • Proč soud s vrahem provázelo tolik skandálů.

  • Za kolik vražd ho soud nakonec potrestal a jestli Roubal přiznal vinu.

  • Co se dělo s Roubalem ve vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse