Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. prosince 2023 9:58
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

Agraelus je zpátky na Twitchi. Vyjádřil se k banu a možnosti, že by streamoval jinde

Agraelus je zpátky na Twitchi. Vyjádřil se k banu a možnosti, že by streamoval jinde
Zdroj: Agraelus / Twitch
OSOBNOSTI ČESKO STREAMOVACÍ SLUŽBY TWITCH
Uložit Uložené

Český streamer Vojtěch Fišar alias Agraelus dostal na platformě Twitch ban na sedm dní. V novém streamu, který ale musel proběhnout na platformě YouTube, vysvětlil, jaká byla kolem jeho působení na internetu situace.

Dnes už je Agraelus „volný“, před několika desítkami hodin to ale mohl být velký problém. Chystal totiž na svém kanálu charitativní stream, který má každoročně velkou oblíbenost. Místo toho se ale musel obávat o svou existenci na platformě. 

„Dostat ban v den, kdy Twitch oficiálně na svojí platformě povolí porno, je moje nová specialita,“ oznámil, jak jsme uvedli v článku, populární streamer ve čtvrtek prostřednictvím story na instagramu. Poukázal na povolení uzdy obsahu pro dospělé ve formě „umělecké nahoty“, který platforma v téže době oznámila (a později zase zakázala). „Samozřejmě nemám udaný přesný důvod, protože Twitch je cokoliv, jen ne transparentní a konzistentní,“ dodal ke svému trestu.

Test i snížený potenciál

Důvod banu byl neznámý. Tvůrce uvedl, že Twitch nedodal žádné konkrétní důkazy, proč zákaz dostal. Agraelus nicméně dle svých slov udělal vše pro to, aby se na charitativní stream vrátil v plné síle.

Vyplňoval i kvíz pravidel Twitche, kde byl mezi tématy rasismus, nadávky, rozdílnosti pohlaví nebo LGBTQI+ tematika. Test prý zvládl na 100 procent, pokud by jej člověk zvládl pod 80 procent, zbývala by mu pouhá psaná žádost o uvolnění trestu. 

Doporučeno
KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? KVÍZ: Než se stali slavnými. Znáš původní profese českých celebrit? 1. května 2024 13:00

Možná i proto se původní týdenní trest zkrátil na tři dny. Charitativní stream nasbíral přes YouTube slovenského influencera Duklocka přes tři miliony korun, je ale pravda, že pokud by měl Agraelus volné ruce a mohl streamovat během tří zabanovaných dnů, mohla být částka ještě vyšší.

Agraelus dostal od svých fanoušků také otázku, jestli není čas na změnu streamovací platformy. To Fišar popřel. 

Domů
Sdílet
Diskuse