Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. prosince 2023 9:35
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Na tuhle streamovací službu brzy dorazí reklamy. Kolik si připlatíš, abys je vypnul*a?

Na tuhle streamovací službu brzy dorazí reklamy. Kolik si připlatíš, abys je vypnul*a?
Zdroj: Amazon Studios
FILMY A SERIÁLY AMAZON PRIME VIDEO
Uložit Uložené

Streamovací platforma Amazon Prime Video letos v září oznámila, že zavede verzi s reklamami. Dnes už známe přesné datum.

Reklamy dorazí na Amazon Prime Video s příchodem nového roku. Jak informuje server Deadline, změna přijde 29. ledna a nejprve ji pocítí diváci a divačky ve Spojených státech, Kanadě, Německu a Velké Británii. Následovat budou Francie, Itálie, Mexiko a Austrálie. Kdy přesně se verze s reklamami dostane do Česka, zatím není známo.

Doporučeno
Netflix během svátků ovládl „film“, který nemá žádný příběh. Vychutnat si ho můžeš v nejvyšší kvalitě Netflix během svátků ovládl „film“, který nemá žádný příběh. Vychutnat si ho můžeš v nejvyšší kvalitě 26. prosince 2023 14:27

Společnost v odůvodnění, proč začne služba zahrnovat reklamy, zmiňuje, že se jedná o nutný krok, aby mohla „pokračovat v investování do poutavého obsahu a tuto investici z dlouhodobého hlediska dále navyšovat“.

Anketa:
Připlatíš si za verzi bez reklam, až se novinka dostane i do Česka?
Ano, reklamy sledovat nechci.
Uvidím podle ceny.
Rozhodně ne, ruším předplatné.
Ano, reklamy sledovat nechci.
14 %
44 Hlasů
Uvidím podle ceny.
49 %
152 Hlasů
Rozhodně ne, ruším předplatné.
37 %
114 Hlasů
Doporučeno
Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet 27. prosince 2023 7:00

Ve Spojených státech současná cena předplatného činí 14,99 dolaru. Pokud lidé budou chtít verzi bez reklam, musí si připlatit 2,99 dolaru, tedy v přepočtu zhruba 67 korun. Kolik si připlatí další země, se teprve dozvíme. V Česku měsíční předplatné Amazon Prime Video aktuálně stojí 79 korun.

Amazon však není první společností, která na své streamovací službě zavádí reklamy. Podobný krok už dříve oznámily konkurenční platformy Netflix či Disney+, které rovněž představily dražší verze předplatného bez reklam. Deadline dodává, že poslední velkou streamingovou službou, která se tímto směrem zatím nevydala, je Apple TV+.

Přehled nejlepších streamovacích služeb najdeš tady.

Domů
Sdílet
Diskuse