Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. ledna 2024 7:09
Čas čtení 1:13
Ilona Hobzová

Toto je prý pět nejlepších filmů o teenagerovské pomstě, vede kultovní horor

Toto je prý pět nejlepších filmů o teenagerovské pomstě, vede kultovní horor
Zdroj: Sony Pictures Releasing
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Lidé vybrali filmy o pomstě teenagerů, které dokazují, že s těmito lidmi si není radno zahrávat.

Kdo by neměl rád filmové příběhy o pomstě? Sledovat postavu, která je odhodlána udělat cokoli, aby dosáhla odplaty, je podmanivý filmový zážitek, ať už jde o jakoukoli postavu. Podle serveru Ranker existuje jedna skupina lidí, která umí být opravdu děsivým nástrojem pomsty – jsou to teenageři.

Doporučeno
Tohle jsou nejvíce nenáviděné televizní postavy. Souhlasíš s výběrem? Tohle jsou nejvíce nenáviděné televizní postavy. Souhlasíš s výběrem? 8. ledna 2024 16:59

Server nedávno na základě hodnocení aktualizoval žebříček těch nejvíce oblíbených filmů o teenagerovské pomstě. Nechybí v něm kultovní klasiky z řad komedií, ale i hororu.

5. místo: Velmi nebezpečné známosti (1999)

Velmi nebezpečné známosti jsou vzrušující moderní předělávkou Nebezpečných známostí, která přenáší dramatické a romantické intriky na elitní střední školu na Manhattanu v roce 1999. 

4. místo: Smrtící atrakce

Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm a jak může láska změnit původní záměry?

3. místo: Protivný sprostý holky

Protivný sprostý holky rozhodně nesmí chybět. S bystrým pohledem na děsivě specifické způsoby, jakými se dospívající dívky navzájem trápí a ostrakizují a zároveň nezapomínají být objektivně vtipné, jsou Protivný sprostý holky středoškolskou klasikou. 

2. místo: Panna nebo orel

Film z roku 2010 v hlavní roli s Emmou Stone je volně inspirován románem Šarlatové písmeno (a explicitně na něj odkazuje). Sleduje příběh středoškolačky Olive, jejíž lež o ztrátě panenství se jí vymstí, když to po kampusu rozšíří jedna ze spolužaček. 

1. místo: Carrie

Hvězdná adaptace prvního velkého románu Stephena Kinga Carrie režiséra Briana De Palmy sleduje Sissy Spacek v roli titulní dospívající vyděděnkyně společnosti, jejíž život se začne obracet vzhůru nohama, když objeví své telekinetické schopnosti. Neustálé ponižování a pohrdání, kterými je obklopena, stejně jako tlak způsobený osamělostí vedou k tragédii, jež vyvrcholí, když je dívka zcela nečekaně pozvána nejhezčím chlapcem ze třídy na velký školní ples. Snímek je považován za určitý mezník v žánru filmového hororu a inspiroval řadu dalších tvůrců.

Domů
Sdílet
Diskuse