Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. ledna 2024 18:10
Čas čtení 0:55
Ilona Hobzová

Umíš si to představit? Ikonickou postavu ze Star Wars měla ztvárnit úplně jiná herečka

Umíš si to představit? Ikonickou postavu ze Star Wars měla ztvárnit úplně jiná herečka
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI STAR WARS
Uložit Uložené

Herečka Jodie Foster šokovala fanoušky Star Wars potvrzením, že jí byla nabídnuta role princezny Leii, která by nepochybně změnila směr její kariéry.

Dvojnásobná držitelka Oscara řekla Jimmymu Fallonovi v jeho pořadu The Tonight Show, že důvodem odmítnutí role byl fakt, že měla v té době už uzavřenou smlouvu s Disney a nechtěla ji porušit.

Doporučeno
Generace Z je podle slavné herečky otravná. Takto popisuje práci s mladými lidmi Generace Z je podle slavné herečky otravná. Takto popisuje práci s mladými lidmi 7. ledna 2024 13:00

Herečka neprozradila, o kterou disneyovku šlo. Server Variety se domnívá, že podle časové osy se jednalo o snímek Podivný pátek z roku 1976, který vyšel rok před uvedením prvního filmu Star Wars: Epizoda IV Nová naděje, jenž se stal celosvětovým popkulturním fenoménem.

Roli princezny Leii nakonec získala Carrie Fisher, které bylo během natáčení pouhých devatenáct let. Kdyby se role podle původního plánu ujala Foster, byla by princezna Leia ještě mladší. Herečce totiž v té době bylo čtrnáct. 

Jak to ale vypadá, Foster svého rozhodnutí nelituje. „Odvedli úžasnou práci. Nevím, jak dobrá bych byla já. Možná bych si udělala jiné vlasy, šla bych do stylu ananasu,“ žertovala herečka s odkazem na ikonický účes princezny Leii připomínající skořicové šneky.

Fisher si roli zopakovala v dalších čtyřech filmech Star Wars. Jde o její nejznámější roli, kromě série se věnovala spíše méně komerčním projektům a také psaní. K legendární sérii se vrátila v roce 2015 v sedmém díle Star Wars: Síla se probouzí.

Doporučeno
Do Česka míří nový televizní kanál. Nabídne seriály, filmy nebo dokumenty americké produkce Do Česka míří nový televizní kanál. Nabídne seriály, filmy nebo dokumenty americké produkce 18. ledna 2024 14:07

Zahrát si v dalším pokračování Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) ale stihla jen částečně. Zemřela v roce 2016 na následky infarktu. Tvůrci dostali Carrie Fisher do filmu tak, že využili záběry, které nebyly využity v už zmíněném snímku z roku 2015.

Domů
Sdílet
Diskuse