Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. března 2024 13:18
Čas čtení 1:29
Veronika Ábelová

Tihle dva slavní herci byli vystřiženi z druhé Duny. Režisérovi to lámalo srdce

Tihle dva slavní herci byli vystřiženi z druhé Duny. Režisérovi to lámalo srdce
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY DENIS VILLENEUVE DUNA 2
Uložit Uložené

Ještě před uvedením druhé Duny se režisér přiznal, že je pro něj bolestivé vystřihovat jakékoliv scény nebo záběry. Celkové tempo a některé příběhové zvraty si to však žádaly a z toho důvodu se v pokračování neobjevili dva známí herci.

Druhá část Duny získává jednu skvělou recenzi za druhou a pozitivní ohlasy na výkony herců. I přes hvězdné obsazení, rozsah a rozpočet takového filmu se stane, že se musí pro dobro širšího obrazu některé scény vystřihnout. V tomto případě ve filmu nezazáří herci Tim Blake Nelson a Stephen McKinley Henderson.

První herec, který se bohužel na filmových plátnech neobjevil, je Tim Blake Nelson. Spekulovalo se, že měl v nové Duně hrát roli hraběte Hasimira Fenringa. Postava měla ztvárnit vraha a poradce císaře Shaddama a manžela lady Margot Fenringové, členky sesterství Bene Gesserit. Tato postava má vystupovat v pokračování Dune: Messiah, které plánuje režisér prvního i druhého filmu Denis Villeneuve natočit. Není tedy vyloučené, že se Nelson k roli vrátí.

Serveru Movieweb projevil smutek z promeškání takové příležitosti. Nemohl však sdělit, o jakou scénu se jednalo. „Nechal bych to na Denisovi, pokud o tom bude chtít mluvit. Skvěle se mi s ním točilo. Potom se to muselo vystřihnout, protože by film byl příliš dlouhý,“ odůvodnil Nelson. „Je mi to líto, ale nemám z toho nějaké horší pocity. Miloval jsem to a nemůžu se dočkat, až s ním udělám něco dalšího. A to určitě plánujeme,“ popsal své pocity a naznačil, že jejich spolupráce nekončí.

Doporučeno
Podruhé a ještě dunivější. Proč bys měl*a vyrazit do kina na druhou Dunu (a vzít si náhradní spodní prádlo)? Podruhé a ještě dunivější. Proč bys měl*a vyrazit do kina na druhou Dunu (a vzít si náhradní spodní prádlo)? 28. února 2024 8:00

O pocity ohledně vystřižení z filmu se podělil i režisér Denis Villeneuve v rozhovoru pro magazín Collider. „Jsem pevně přesvědčen, že když to není ve filmu, je to mrtvé,“ popsal. „Ano, je to bolestivé, ale je to moje práce. Převládá film. Ve střižně jsem velmi přísný. Nemyslím na své ego, ale na film. Zabíjím miláčky a je to pro mě bolestivé,“ projevil smutek.

Některé postavy se z prvního dílu do druhé Duny nedostaly. Jednou z nich je člen skupiny mentatů Thufir Hawat, jehož představitelem je Stephen McKinley Henderson, kterého musel režisér z filmu také vystřihnout. Pro Villeneuva to bylo rozhodnutí, které ho nejvíce zamrzelo. Důvodem byla benegesseritsky zaměřená adaptace filmu, ve které nejsou mentati tolik přítomni. Naštěstí existuje možnost, že se Thufir Hawat ještě v dalším díle vrátí.

Přesný termín, kdy se začne další pokračování Duny natáčet, a vlastně ani oficiální potvrzení zatím neexistují. Režisér Villeneuve má v současnosti rozjetých několik dalších projektů, které by mohly dostat přednost, aby si od pouště a písku trochu odpočinul. Jedním takovým je například Kleopatra.

Domů
Sdílet
Diskuse