Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2024 12:15
Čas čtení 0:42
Ella Petrová

Váš syn už není žid, ale křesťan. Do kin míří film o papeži, který rodině odebral syna

Váš syn už není žid, ale křesťan. Do kin míří film o papeži, který rodině odebral syna
Zdroj: 01 Distribution
FILMY A SERIÁLY FILM NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Kontroverzní příběh, který vzbudil poprask po celém světě, můžeš zanedlouho vidět ve filmové podobě.

Strhující italské drama Papežův zákon vstupuje v dubnu do českých kin. Itálie je v druhé polovině devatenáctého století plná revolucionářských změn, a tak se dějí poměrně rozporuplné věci. Malý chlapec z Boloně je násilím odebrán rodičům, protože byl podle všeho pokřtěn, přestože jeho rodina je židovského původu. To je důvod, proč si ho papež bere pod vlastní křídla, a nikdo s tím nemůže nic dělat. Film vznikl podle skutečné události, která ve své době vzbudila velký poprask.

Doporučeno
Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? 21. března 2024 7:45

Umíš si představit, že jednoho dne přijdeš o vlastní dítě? Rodiče malého Edgarda zcela jistě ne. Papež se však rozhodl, že z chlapce vychová katolíka, a ostatní se mohou klidně stavět na hlavu, ale to je tak všechno. Když je osočen, že způsobuje zmatky, jeho odpověď zní: „Já jsem papež, já se musím zodpovídat pouze Bohu.“
 
Film se objevil na loňském ročníku filmového festivalu v Cannes. V Česku se premiéry dočkáme 18. dubna.

Režisérem tohoto antisemitského dramatu je Marco Bellocchio. Sám vyrůstal ve striktně náboženském prostředí, které však šlo proti jeho vlastním hodnotám, což se později projevilo v jeho filmové tvorbě.

Domů
Sdílet
Diskuse