Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. března 2024 15:20
Čas čtení 0:48
Anna-Marie Hanzlíková

Legendární Steven Spielberg prozradil, co si myslí o Duně 2

Legendární Steven Spielberg prozradil, co si myslí o Duně 2
Zdroj: Getty Images Europe/Dave J Hogan/Contributor
FILMY A SERIÁLY DUNA DUNA 2 FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI FILMY 2024 STEVEN SPIELBERG TIMOTHÉE CHALAMET ZENDAYA
Uložit Uložené

Steven Spielberg se vyjádřil k letošnímu filmovému hitu Duna 2. „Je to jeden z nejgeniálnějších sci-fi filmů, které jsem kdy viděl,“ řekl legendární režisér.

Steven Spielberg byl hostem podcastu The Director’s Cut od DGA. Zpovídal ho Kanaďan Denis Villeneuve, režisér a spoluautor scénáře obou dílů Duny, které napsal na motivy knižní série Franka Herberta. 

Doporučeno
Pedro Pascal skončil s natáčením druhé série The Last Of Us. Fanoušci se děsí, proč tak rychle Pedro Pascal skončil s natáčením druhé série The Last Of Us. Fanoušci se děsí, proč tak rychle 26. března 2024 14:15

„Je mi ctí tady s tebou sedět a mluvit... Natočil jsi jeden z nejgeniálnějších science fiction filmů, které jsem kdy viděl,“ řekl Spielberg v rozhovoru.

 

Taková lichotka musela Villeneuva potěšit, Spielberg totiž stojí za snímky jako E.T. Mimozemšťan, Čelisti, Jurský park, Schindlerův seznamChyť mě, když to dokážeš nebo některými filmy o Indianovi Jonesovi. Je držitelem mnoha filmových ocenění a je považován za jednoho z nejlepších režisérů vůbec.

„Nech mě začít tím, že existuje jen málo filmařů, kteří staví světy. Není to dlouhý seznam a my víme, kdo jsou mnozí z těchto tvůrců. Začněme s Georgesem Mélièsem, Disneym, Kubrickem, Georgem Lucasem. Raye Harryhausena počítám do seznamu taky. Fellini vytvořil své vlastní světy. Tim Burton. Samozřejmě Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. Ten seznam je delší, ale já hluboce a vroucně věřím, že ty jsi jedním z nejnovějších členů,“ prohlásil přesvědčeně Spielberg.

Jako pozoruhodný moment pak označil scénu, kde filmový Paul poprvé jede na písečném červovi. Prý je to jedna z nejlepších věcí, které kdy viděl.

Domů
Sdílet
Diskuse