Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. dubna 2024 7:00
Čas čtení 0:34
Karolína Fejtová

Herečka se kvůli roli Julie stala terčem rasistických urážek, divadlo se jí zastalo. Jejím Romeem bude Tom Holland

FILMY A SERIÁLY TOM HOLLAND
Uložit Uložené

Divadelní společnost vydala prohlášení, v němž odsoudila rasistické reakce na herečku Francescu Amewudah-Rivers, která hraje roli Julie v inscenaci Romeo a Julie.

V pátek vydala společnost Jamie Lloyd Company, která je za inscenaci zodpovědná, prohlášení, v němž tvrdí, že na internetu se objevily rasistické poznámky na adresu Francescy Amewudah-Rivers. Informaci poskytl web Complex.

„Po oznámení obsazení naší hry Romeo a Julie se na internetu objevily urážky rasistického rázu na adresu jedné členky našeho souboru. To musí přestat,“ stojí v prohlášení.

„Budeme i nadále podporovat a chránit všechny členy naší společnosti za každou cenu. Jakékoli zneužití nebude tolerováno a bude nahlášeno. Šikana a obtěžování nemají na internetu, v našem odvětví ani v širších komunitách místo,“ dodala divadelní společnost.

Herečka bude debutovat po boku Toma Hollanda, který v inscenaci hraje Romea. Kromě nich se v inscenaci představí také Freema Agyeman, Michael Balogun, Tomiwa Edun, Mia Jerome, Daniel Quinn-Toye a Ray Sesay. Inscenace se bude hrát v londýnském Duke of York's Theatre od 11. května do 3. srpna.

Francesca Amewudah-Rivers
Zdroj: Hoda Davaine/Dave Benett/Getty Images
Domů
Sdílet
Diskuse