Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2024 v 13:00
Čas čtení 3:47
Vojtěch Vanda

Imagine Dragons, Camila Cabello nebo Charli XCX. Jaké hudební pecky vyjdou v červnu?

Imagine Dragons, Camila Cabello nebo Charli XCX. Jaké hudební pecky vyjdou v červnu?
Zdroj: Tristan Fewings/Disasters Emergency Committee/Getty Images for Livewire Pictures Ltd
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Po nabitém květnu přichází stejně nabitý červen. Bylo těžké vybrat pouze pět zajímavých desek, a to i proto, že se o konkrétním datu některých dalších ještě neví. Z toho, co o zahraniční pop music víme, jsou toto naše tipy pro nadcházející měsíc.

V případě začátku léta tohoto roku se předpokládá žánrová vyváženost. První album z našeho výběru ocení zejména milovníci osmdesátkového rocku.

Bon Jovi – Forever

Před dvěma měsíci ohlásil jeden z nejznámějších rockových zpěváků, ikona osmdesátých let a především velký sympaťák a frontman stejnojmenného tělesa Jon Bon Jovi, že na 7. červen letošního roku spadá vydání nového, v pořadí 16. studiového releasu s názvem Forever.

Bon Jovi Forever
Zdroj: Island Records / Jon Bon Jovi / Propagační materiál

Skupina proto dopředu vydala hned dva singly, Living Proof a Legendary, přičemž druhý jmenovaný dostal i vizuální podobu.

Pokud znáš pouze světové hity z jejich nejúspěšnějšího alba Slippery When Wet jako Livin' on a Prayer nebo You Give Love a Bad Name, může se zdát, že Bon Jovi už pomalu šlapou na brzdu. Nenech se mýlit, členové Rokenrolové síně slávy slaví 40. narozeniny své existence „návratem k radosti“ ze psaní, zpěvu a hudby samotné. Takže i kdyby ti nesedl předkrm, počkali bychom na hlavní chod. 

Doporučeno
IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž) IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž) 19. července 2024 v 14:00

Deska Forever se bude skládat ze 12 stop a doprovodí dokument Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story, který v dubnu debutoval na Hulu. Vypráví historii kapely se všemi současnými i bývalými členy a doplňuje tak fanouškům a fanynkám prázdná místa ve vývoji legendární skupiny. 

Charli XCX – brat

Do povědomí opravdu široké veřejnosti se anglicko-ugandská zpěvačka Charli XCX dostala s vydáním filmu Barbie, na němž se podílela písní Speed Drive ze soundtrackového alba, kterou si poslechly stovky milionů lidí. Jenže, upřímně, to není její pravá tvář. Charlie, tedy Charlotte Emma Aitchison, mění světovou popovou scénu posledních deset let. A její další kulturní příspěvek, šesté studiové album, ponese název brat.

Charlie XCX Brat
Zdroj: Atlantic Recording Corporation / Propagační materiál / Jed Cullen/Dave Benett/Getty Images

O tom, v jakém směru se ponese nová deska, si může posluchač udělat obrázek ze čtveřice singlů 360, Club Classics, Von dutch a B2b. Jen s jedním velkým ale.

Zpěvačka je totiž jedním z nejznámějších experimentátorských hlasů Evropy a míchá undergroundové (ale v poslední době i moderní, například hyperpopové) taneční elektronické vlivy do jednoho uměleckého spektra, jímž se prezentuje. A o ně jakožto Angličanka rozhodně nemá nouzi.



Jediný, kdo tedy může predikovat, jak nová patnáctistopá deska bude znít, je s největší pravděpodobností jen ona sama. Album si můžeš poslechnout v pátek 7. června.  

Don Toliver – Hardstone Psycho

Druhý červnový releasový týden, přesněji 14. června, se můžeme těšit na čtvrtý studiový drop Dona Tolivera, který ponese název Hardstone Psycho. Svěřenec labelu Cactus Jack Travise Scotta tak pokračuje v krasojízdě a přímo navazuje na své loňské album Love Sick, přestože se původně počítalo s tím, že bude navazovat na release Life of a DON z roku 2021 a ponese název Life of a DON 2.

Don Toliver Hardstone Psycho
Zdroj: Cactus Jack / Propagační materiál

Ať tak, či onak, můžeme se těšit na rap houstonského rodáka v klasickém scottovském stylu, který ale dle singlů naředí různé vlivy. O něčem svědčí už první únorový singl Bandit, který opanovaly kožené motorkářské bundy s nezvyklou elektrickou kytarou. Na druhou stranu, hned následující singl Deep In The Water se vrátil na jemnou weekndovskou linku. Zdá se, že umělec, který v červnu oslaví třicítku, má chuť na experimenty.

Tracklist zatím neodhalil. Ze známých informací ale víme, že na tracku Attitude, posledním dosud odhaleném singlu, spolupracovali s Toliverem i Charlie Wilson s ceněným producentem Cashem Cobainem. Kdo ví, třeba uslyšíme na spolupráci i Kali Uchis, jeho partnerku a matku společného potomka. 

Camila Cabello – C,XOXO

Velkou bombu chystá na další měsíc sedmadvacetiletá kubánská rodačka Camila Cabello. Poté, co se rozhodla opustit Epic Records, potřebuje správně odpálit další hudební kapitolu v Interscope, a tak ve spolupráci s Geffen Records vyjde 28. června album C,XOXO. Už nyní má masivní podporu jak mediálně, tak osobnostně, což jen zvyšuje očekávání.

Camila Cabello C,XOXO
Zdroj: Geffen / Inetrscope / Propagační materiál

Aby taky ne, když první singl z alba, na kterém pracovala celé dva roky od vydání poslední desky Famillia, podpořil jeden z největších trendsetterů poslední doby Playboi Carti. Single I LUV IT dosáhl už takřka 100 milionů přehrání napříč platformami, což naše slova jen potvrzuje. A aby toho nebylo málo, na druhém singlu z května s názvem HE KNOWS hostuje Lil Nas X.

Doporučeno
Katy Perry se zuby nehty snaží zůstat relevantní. Místo toho je trapná a úplně mimo Katy Perry se zuby nehty snaží zůstat relevantní. Místo toho je trapná a úplně mimo 19. července 2024 v 11:00


Také se spekuluje o tom, že Drake, nedávný aktér jednoho z největších rapových beefů současnosti, bude na C,XOXO alespoň na dvou tracích. Nic takového se ale oficiálně nepotvrdilo. Ostatně kolem vydání se dělá spousta tajností.

My každopádně z desky i z coveru alba cítíme cheeky, sexem nasáklý letní vibe, který se ponese ve velmi trend nastavujícím stylu. To pravděpodobně znamená ovládnutí sociálních sítí minimálně na část letních prázdnin. 

Imagine Dragons – LOOM

Náš výběr uzavírají na konci června další giganti. Člověk by čekal, že si lasvegaští Imagine Dragons dají po náročném roku 2022 delší pauzu (dvojalbum Mercury, super deluxe Night Visions atd.) a s novými projekty na chvíli pokoj. Chyba.

Imagine Dragons Loom
Zdroj: Kidinakorner / Interscope / Propagační materiál

Letos to sice nebude žádný velký příděl, věříme však, že devět nových písniček na desce LOOM potěší. Co o ní víme? Šestá studiovka vydaná pod labely Kidinakorner a Interscope Records bude mít jen zhruba 28 minut, ale zároveň s sebou ponese signifikantní význam.

Jak se nechal slyšet Dan Raynolds, zejména sluneční cover se dvěma lidskými siluetami skýtá jistou metaforu. „Když desku poslouchám a dívám se na ni, nevím, jestli je to západ, nebo východ slunce, proč jsou ty dvě osoby takto naproti sobě. Těžko říct, jestli je to začátek něčeho nového, nebo konec jedné éry,“ uvedl.

 

Dosud známe jen dva singly, Eyes Closed s hitmakerem J Balvinem a Nice to Meet You. Zbytek se holt dozvíme na konci měsíce.

S/O

Do našeho picku se nevešly ještě další potvrzené i nepotvrzené desky, které budou stát za poslech. Proto ti je sem napíšeme níže, aby se na ně nezapomnělo:

  • 7. června: Apocalyptica – Plays Metallica Vol. 2, KAYTRANADA – Timeless, Yelawolf – War Story
  • 14. června: Stefflon Don – Island 54, $UICIDEBOY$ – New World Depression
  • 28. června: $NOT – Viceroy, Lupe Fiasco - Samurai, Omar Apollo - God Said No
  • Neohlášeno: Eminem – The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)
Domů
Sdílet
Diskuse