Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2024 v 10:10
Čas čtení 0:51
Veronika Ábelová

Úspěch českého filmu. Celovečerák After Party bude mít premiéru na festivalu v Benátkách

Úspěch českého filmu. Celovečerák After Party bude mít premiéru na festivalu v Benátkách
Zdroj: After Party/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM
Uložit Uložené

Celovečerní snímek scenáristy a režiséra Vojtěcha Strakatého se objeví na filmovém festivalu v Benátkách, kde bude reprezentovat v sekci Orizzonti Extra. Do kin vstoupí na podzim tohoto roku.

Během jednoho dne se mladé studentce Jindrišce (Eliška Bašusová) obrátí život vzhůru nohama. Její otec (Jan Zdražil) totiž nadělal velké dluhy a ona se probouzí s kocovinou do domu plného exekutorů, kteří jim zabavují majetek.

Doporučeno
Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? 23. července 2024 v 8:28

Jejího otce hledají exekutoři i vymahači a Eliška tak se svou nejlepší kamarádkou (Anna Tomanová) čelí kritické životní situaci. Hlavní hrdinka tak stojí před rozhodnutím, zda důvěřovat svému otci nebo zachránit samu sebe. Film se dostal na prestižní filmový festival.

after party, film
Zdroj: After Party/ propagační materiál

“Premiéra filmu na festivalu v Benátkách je skvělý odrazový můstek pro budoucí život filmu a dokladem toho, že o českou kinematografii je ve světě zájem,” řekl producent filmu Marek
Novák ze společnosti Xova Film. Festival se bude konat už na konci srpna a film bude uveden ve světové premiéře na jeho 81. ročníku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Xova Film (@xovafilm)

Film se natáčel v roce 2022 na předměstích Prahy a v dalších rolích se objeví například Jitka Schneiderová nebo Monika Zoubková. “Příběh je inspirován událostmi, které jsem zažil před několika lety: dluhy způsobené mým otcem, ztráta majetku, stěhování, rozpad rodiny, vztahů a naprostá ztráta jistot.” popsal režisér filmu Vojtěch Strakatý.

Doporučeno
Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? 21. července 2024 v 8:00

“Rodinnou ságu jsem zde zkondenzoval do 24 hodin, rámovaných dvěma party, které zásadním způsobem definují Jindřiščinu budoucnost” dodal.

V českých kinech se film objeví na podzim tohoto roku.

Domů
Sdílet
Diskuse