Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2024 v 17:31
Čas čtení 1:09
Ella Petrová

Do kin se řítí nová Sněhurka a sedm trpaslíků. Ukázka v lidech budí obavy

Do kin se řítí nová Sněhurka a sedm trpaslíků. Ukázka v lidech budí obavy
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY DISNEY FILM NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi, kdo je na světě nejkrásnější? Podle internetu to totiž představitelka nové Sněhurky rozhodně není.

Animovaný film z roku 1937 s názvem Sněhurka a sedm trpaslíků se dočká další hrané adaptace. Disney na akci D23 zveřejnilo první ukázku, jak bude film vypadat. Jasné je jedno, barvami se nešetřilo. Studio se tak pravděpodobně opravdu řídí animovanou klasikou a po mnoha přetáčkách (film byl dotočen již před dvěma lety) tlačí na to, aby snímek šel co nejvíce ve šlépějích originálu.

Doporučeno
Mrkni na první ukázku k Ledovému království 3. Kdy film uvidíme? Mrkni na první ukázku k Ledovému království 3. Kdy film uvidíme? 12. srpna 2024 v 13:30
Doporučeno
Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové 13. srpna 2024 v 18:30
Doporučeno
Jennu Ortegu už unavuje politická korektnost v Hollywoodu. „Vytrácí se lidskost a integrita,“ tvrdí Jennu Ortegu už unavuje politická korektnost v Hollywoodu. „Vytrácí se lidskost a integrita,“ tvrdí 12. srpna 2024 v 12:45

Hlavní postavu Sněhurky si zahrála Rachel Zegler (West Side Story, Hunger Games, Shazam!), zlou královnu pak Gal Gadot (Wonder Woman, Red Notice, Smrt na Nilu). Trpaslíci budou digitální. A lidé mají problém víceméně se vším.

Zegler se do hledáčku internetu dostala už dávno za některé své (převážně nevinné) výroky, ti nejvíce toxičtí uživatelé tak aktuálně film bombardují příspěvky o tom, jak není dostatečně krásná na Sněhurku. U Gadot je zase problém, že podle mnohých zkrátka izraelská kráska neumí moc dobře hrát. No a v případě trpaslíků byli nejprve obsazeni liliputi, to se ale nelíbilo jiným liliputům, následně tedy došlo na obsazení regulérních herců, což vypadalo extrémně ošklivě, až se tedy nakonec studio rozhodlo udělat trpaslíky digitální. Proto vlastně filmu tak dlouho trvá, než se dostane do kin.


Změny oproti předloze

Nějaké ty změny oproti originálu nicméně přece jen nastanou. Zegler i Gadot zmínily, že Sněhurku prý žádný princ nezachrání (jeden z důvodů, proč má Zegler na zádech terč). Pravděpodobně se tak bude jednat o lehce emancipovanou verzi původní pohádky. Hlavní hrdince totiž půjde především o to, že se chce stát statečnou, spravedlivou a nebojácnou dívkou, jak si to přál i její zesnulý otec. Jak to bude s otráveným jablkem a polibkem, co Sněhurku probudí, tak v tuto chvíli není úplně jasné.
 
Vše se dozvíme 21. března příštího roku, kdy film vstoupí do kin.

Domů
Sdílet
Diskuse