Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 2. října 2024 v 13:01
Čas čtení 0:52
Vincenc Novák

Bába pod kořenem ve filmu. Ikonická reportáž s paní Zdenou zamíří do kin

Bába pod kořenem ve filmu. Ikonická reportáž s paní Zdenou zamíří do kin
Zdroj: TV Nova
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY
Uložit Uložené

Za připravovanou filmovou novinkou stojí David Litvák, scénárista bizarního seriálu Eliška a Damián.

Reportáž z dílny TV Nova vznikla v roce 2012 pojednávala o příběhu paní Zdeny, která při procházce lesem zůstala zaklíněná pod kořenem stromu, kde strávila řadu hodin. Video se následně stalo virálním a zařadilo se po bok těch největších perel českého internetu. 

Doporučeno
Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál 2. října 2024 v 10:00

Jak informoval web Czech Crunch, kromě Liptváka stojí za připravovaným snímkem také Davida Paškeviče, zakladatel pražského kina Balt zaměřujícího se na špatné filmy. „Naším cílem je vytvořit první české béčko, které se vyrovná zahraniční konkurenci. Chceme natočit tak špatný film, až bude skvělý,“ uvedl PaŠkevič. 

Oba muži již stojí za podobným filmovým experimentem. Je jím dokument Mortal Kára, který se zaměřuje na legendární záznam svatby letenského alkoholika Jiřího Káry. 

Oslovili i Zdenu 

Nový film ponese název Kořenový vězeň. Jeho tvůrci pro připravované natáčení oslovili i autora legendární reportáže, reportéra Davida Pika. „Ozvali jsme se samozřejmě i paní Zdeně, ale bohužel bez úspěchu,“ doplnil Paškevič. 

Tvůrci nyní na platformě HitHit založili kampaň, jejímž cílem je vybrat peníze na výrobu filmu. Minimální očekávanou částkou je 150 tisíc korun, při stoprocentním naplnění plánu by však autoři rádi vysbírali až 900 tisíc. V otm případě by podle svých slov do filmu zařadili i animovanou pasáž o skutečné evoluci lidstva. 

Doporučeno
„Bába pod kořenem“ oslavila 10 let. Zavzpomínej s námi na legendární Zdenu „Bába pod kořenem“ oslavila 10 let. Zavzpomínej s námi na legendární Zdenu 27. července 2022 v 14:00

Po ukončení kampaně budou moci diváci snímek poprvé shlédnout v kině Balt v červnu příštího roku. Promítání filmu bude také součástí béčkového festivalu Naruby. 

Domů
Sdílet
Diskuse