Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2015 23:38
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Transformers plánují vytvořit rozšířený svět plný sequelů a spin-offů po vzoru Marvelu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Michael Bay ve spolupráci se studiem Paramount vytvořil grandiózní akční sci-fi sérii jménem Transformers, z níž se oficiálně stává dojná kráva.

Kdo by to byl řekl? No přece celý svět! Jednou toto sdělení přijít muselo, mě akorát mrzí, že to bylo před víkendem. Celou sobotu i neděli budu muset žít s představou každoročního přísunu Transformerů ... hmm, Češi mají pro to skvělý výraz - břečky. První díl se mi velmi líbil, nakonec, viděl jsem ho ještě jako mladý chlapec a každému v tom věku prostě Transformer připadaly jako něco vskutku epického. Přišli ale nezáživné, až příliš umělé a efekty přecpané sequely se slabší dějovou linií, trapným humorem a nepříliš šťastnými hereckými výkony, v neposlední řadě vymezuje pojem "product placement", když postavy před kamerami doslova a s detailem na propagující produkt využívali dané služby či objekty , přičemž častokrát to vypadalo úplně nelogicky a zbytečně. Myslím, že scéna v čtyřce, když si Wahlberg během mimozemské invaze otevře pivo, odpije si dva glgy a potom ho odloží mluví sama za sebe. Nuže, nejdu zde recenzovat tuto sérii, to se mi naposledy podařilo s hodnocením 2/10, kdy jsem se po přečtení komentářů seriózně začal bát o své bezpečí.

Transformers plánují vytvořit rozšířený svět plný sequelů a spin-offů po vzoru Marvelu

Před pár hodinami server Deadline přišel se zprávou tvrdící, že se místo Transformers 5 dočkáme rovnou celé plejády sequelů a spin-offů (správně, Megan Fox se klidně může vrátit k sérii, která ji udělala slavnou). Ty by měl produkčně a zejména scenáristicky zastřešit Akiva Goldsman, autor scenáristické dokonalosti jménem A Beautiful Mind. Napsal i perfektní snímek Cinderella Man nebo I Am Legend a I, Robot. Zdá se, že mimořádné oblibě spolupráci s Crowem a Smithem. Spolu se všichni tři pak setkali ve Winter 's Tale, Akivové režisérské prvotině, velmi slabé prvotině. Bude zajímavé sledovat, jak si poradí s Transformery, neboť ti si nikdy nebudovali prestiž na Neak složité a originální zápletce plné nečekaných dějových zvratů. Akiva může zastávat dvě úlohy. Buď bude osobně psát scénáře k spin-offem a sequelom nebo bude figurovat jako showrunner. Dohlédne tedy na výběr režisérů a scénáristů a bude se starat o bezproblémový chod série. Paramount má v plánu vytvořit tým lidí pečujících o tuto ságu. Tvořit by ho měl Akiva, Michael Bay, výkonný producent Steven Spielberg a producent Lorenzo di Bonaventura.

Transformers plánují vytvořit rozšířený svět plný sequelů a spin-offů po vzoru Marvelu

Řešit herce a příběh velmi smysl nemá. Transformer budou točit s kýmkoliv dostatečně známým a velkým, aby mohl vystupovat v jejich plakátech a jezdit na jejich mechanických ramenech. S dějem si také spoustu starostí rozhodně nikdo nedělá, přičemž se stále může vyvíjet úplně jiným směrem. Age of Extinction nám nabídl zájezd do Číny (kde mimochodem v kinech snímek vydělal více, než v USA), dinoboty a mnohé jiné inovace, které ale všechny stály za ... stály producenty a studio draho. 3. pokračování, a tedy 4. díl série vydělal celosvětově 1.1 miliardy dolarů, přičemž rozpočet činil něco přes 210 milionů dolarů. Nezapomínejme si ale připočítat i reklamu a marketing celkově. Ten Paramount vyšel na šílených 200 milionů (neoficiálně), a to se určitě ještě někde penízky dělily. Celkový budget na výrobu tedy mohl být klidně trojnásobek rozpočtu Interstellar. Krásný kontrast mezi CGI a praktickými triky, že? Zapamatujte si, že pokud jsou tyto celovečeráky o robotech přeměnitelných se na auta výdělečné natolik, že se přehoupnou přes miliardu, další díly jednoduše přicházet budou. Možná s jiným režisérem, s jiným scenáristou a s jinými herci, ale Age of Extinction je důkazem, že na tom tak nezáleží. Co ale bude s Michaelem Bayem? Ten měl ságu opustit již po dokončení trilogie, dušoval se, že ji prodá do rukou někomu jinému, ale opět se vrátil, aby natočil úvod do nové trilogie, aby to tak jeho nástupce měl údajně snadnější. Je docela možné, že se k Transformer Bay znovu vrátí, i když má na plánu drama 13 Hours z Bengálského prostředí.

Transformers plánují vytvořit rozšířený svět plný sequelů a spin-offů po vzoru Marvelu

Paramount se tak připojuje k Warner (Lego filmy, spin-offy k Harry Potterovi), DC / Warner (komiksový svět DC, který se naplno rozběhl po úspěchu jejich největší konkurence, Marvelu), Disney (Marvelovky, Star Wars), Universalu (Fast & Furious), Columbii Pictures (bondovky, zpracování Brownových románů, plánovaný rozšířený svět svědky Spideyho), Foxu (Avatar, X-Men) a jiným studiím, které se rozhodly jít po vzoru Marvelu a vytvořit si vlastní vesmír, vlastní svět a obrovským množstvím pokračování, spin-offov a jiných projektů rozšiřuje tak svůj repertoár. Nezáleží na tom, že nové díly Transformerů budou otřesné, když vydělají dostatek stovek milionů dolarů, nikdy se jich nezbavíme. Jaký na to máte názor vy? Očekáváte, že do roku 2020 tu budeme mít v průběhu 12 měsíců minimálně jeden snímek z nově vybudovaného univerza? Vyjádřete se v komentářích nebo v anketě.

Domů
Sdílet
Diskuse