Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2015 18:25
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

První trailer pro Hateful Eight staví na tom, co Tarantino umí nejlíp. Těšte se na skvělé dialogy, postavy a krev

FILMY A SERIÁLY QUENTIN TARANTINO
Uložit Uložené

Hateful Eight dorazí už na Vánoce, respektive v lednu, ale na první záběry jsme museli čekat až doteď. Stálo to ale za to.

V posledních dnech jste možná zaregistrovali plakáty pro 8. film Quentina Tarantina, které dávaly jasně na vědomí, že se blíží první trailer. Sice jsem ho čekal až zítra, ale nedá se říct, že by mě štvalo to, že dorazil už dnes. Je plný typické Tarantinovy práce s kamerou, důrazu na postavy a hlavně na dialozích, kterých je možná v prvním traileru až dost. Trailer mě sám o sobě mírně zklamal, popravdě, ani nevím, co jsem čekal, ale pravděpodobně jinou atmosféru, ale zato může pravděpodobně i hudební podklad. Ten mu vůbec nesedl. Snad nebyl právě od pana Morriconeho (snad vám ho nemusím představovat), který aktuálně pracuje na soundtracku k této westernovce. Česká a slovenská premiéra ještě stanovena není, ale počítejte s prvním, respektive druhým lednovým týdnem. Quentin bude znovu útočit na Oscary a já pevně věřím, že to bude i opodstatněný atak a v mých očích Hateful Eight ještě zvýší svůj kredit. Nedá se říct, že bych se přestal těšit, ale stejně tak mě první záběry ani moc neuchvátily. Líbí se miale zatím herci a způsob, jakým přistoupili k postavám, které vypadají znovu pod Quentinovým dohledem úžasně.

První trailer pro Hateful Eight staví na tom, co Tarantino umí nejlíp. Těšte se na skvělé dialogy, postavy a krev

Příběh Hateful Eight se odehrává přibližně 10 let po občanské válce (nebo i válce Severu proti Jihu), kdy se po Wyomingu prohání kočár s lovcem odměn – Johnem „The Hangman“ Ruthem (Kurt Russell) a uprchlicí Daisy Domerque (Jennifer Leigh). Směřují do městečka Red Rock, kde chce odevzdat Ruth Daisy do rukou spravedlnosti. Po cestě ale potkají dva cizince. Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson) je bývalý voják Unie, který se stal nechvalně proslulým lovcem odměn. Chris Mannix (Walton Goggins) je odpadlíkem z jihu, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě. Zasáhne je ale sněhová bouře, a tak jsou nuceni se ukrýt. Jako úkryt poslouží dostavník u Minnie. Místo Minnie je ale čekají 4 neznámé tváře. Bob (Demian Bichir) se stará o dostavník, zatímco Minnie odešla navštívit matku. Společnost mu dělá kat Oswaldo Mobray (Tim Roth), kovboj Joe Gage (Michael Madsen) a generál Konfederace, Sanford Smithers (Bruce Dern). Jak se bouře blíží k dostavníku, všech 8 si začně uvědomovat, že se možná do městečka Red Rock nikdy nedostanou. Více informací a obrázků naleznete zde.

První trailer pro Hateful Eight staví na tom, co Tarantino umí nejlíp. Těšte se na skvělé dialogy, postavy a krev
Domů
Sdílet
Diskuse