Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2016 12:14
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Darth Maul ožívá v krátkém, ale za to úžasném Star Wars filmu plném dokonalých choreografií soubojů a triků

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Darth Maul versus 6 rytířů Jedi? A tomu říkáte výzva?

Milujeme Star Wars filmy, milujeme fan filmy oddaných fanoušků, kteří se v řemesle vyznají. Příliš povedených projektů skutečně není, ale dnes dostáváme adepta na ten vůbec nejlepší. Darth Maul: Apprentice vytvořila parta fanoušků Star Wars, přičemž jim to trvalo téměř dva roky. A že je to na tom i vidět. Skvělá choreografie soubojů dovedena na neuvěřitelnou úroveň, vzhledem k množství financí a profilu krátkého filmu, vás strhne. Opomenout nemůžeme ani skvělou práci s kamerou, ať už na zemi nebo pomocí dronů, neurazila ani hudba a střih, akorát postavy si za ten čas na „plátně“ mohly získat více sympatií, tedy až na postavu inspirovanou Mortal Kombatem, ta byla vskutku sympatická.

Velká škoda, že se více nepracovalo na dialozích a hercích, mohlo to být přímo dokonalé. Asi tak dokonalé, jak kostýmy či samotné masky. Nemůžeme to s těmi superlativy přehánět, ale je to vidět, že dílo bylo děláno s láskou a také velkými mistry v oboru. Až na ty herce.

Darth Maul ožívá v krátkém, ale za to úžasném Star Wars filmu plném dokonalých choreografií soubojů a triků

Děj není nijak originální a ani úvodní máchání rukou, viděno již milionkrát (a stále to vypadá prázdně a uměle), nás nepřesvědčilo, ale jakmile se Maul pohnul, začaly se plnit slny všech Star Wars fanoušků. Úžasné souboje, nádherné triky a krásné lokace, které si vybral tým pro natáčení (skutečně šlo o tým, ne 10 kamarádů z třídy). To vše dělá z projektu opravdu kvalitní fan-made film. Darth Maula si zde užijeme stejně dlouho, jako v celé Epizodě 1. Přestože Maul si užil v sáze jen krátkou dobu, stal se snad nejoblíbenějším čistokrevným Sithem a milovanou postavou. Všichni chceme jeho samostatný spin-off a po vidění tohoto krátkého filmu někým z Disney by se to konečně i mohlo stát skutečností. Potenciál tam je rozhodně velký, ale o tom se už přesvědčíte sami ve videu níže.


Není to ale poprvé, co se lidé z T7pro pustili do Star Wars projektu. Před dvěma lety přišli s dvouminutovým kraťasem, na základě kterého vlastně vznikl Darth Maul: Apprentice. Video i behind the scenes přikládáme níže a doufáme, že se dočkáme záběrů ze zákulisí i jejich nejnovějšího počinu. Zároveň se modlíme, aby si těchto talentovaných lidí někdo všiml, protože stvořili něco skutečně úžasného a v rukou správných scénáristů by mohli tvořit na mnohem větší platformě. Je toto podle vás nejlepší Star Wars fan-made film, nebo máte lepšího kandidáta? Neváhejte se s námi o něj podělit v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse