Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2016 18:52
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Poznej 5 znepokojujících případů, kdy učitelé obrátili svoji frustraci vůči bezbranným studentům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pětice skutečných příběhů, kdy byl vrahem učitel.

Je smutné, že v dnešní době jsou hrdelní zločiny na školní půdě stále velmi časté. Podle statistik je násilí ve školních lavicích dokonce na vzestupu. Většinu z něho mají na svědomí žáci, kteří jsou buďto šikanováni nebo trpí vážnou psychickou poruchou. Bohužel však existují i případy, kterým jsme se rozhodli věnovat dnešní článek. V nich se do role násilníka postavil učitel, tedy osoba, která se rozhodla zasvětit svůj život pomáhání a rozvoji dětí. Jejich motivace se v každém z případů liší, ale povaha jejich činu, vzhledem k jejich postavení, je děsivá. Pokud jste si někdy stěžovali na svého učitele, věřte, že za kteréhokoli z následující pětice byste ho neměnili.


Yu Hagino

Yu Hagino byl 23letý učitel na soukromé škole v Uji v Kjótu v Japonsku. Na počátku prosince (december) roku 2005 bylo Haginovi oznámeno, že nebude nadále vyučovat svoji 12letou žačku Sayano Horimoto poté, co si na něj stěžovali její rodiče. Hagino totiž byl ve srovnání se svojí žačkou ze šesté třídy pozadu, a ta se mu vysmívala, že je hloupější než ona. Po vyslechnutí zprávy se Hagino rozzuřil do nepříčetna a zašel si do železářství, kde zakoupil dva kuchyňské nože a kladivo. 10. prosince (december), jen týden poté, co Haginovi bylo řečeno, že nebude vyučovat Horimoto, se se svojí bývalou žačkou setkal během sobotních zkoušek. Hagino si po testech dívku pozval k sobě do místnosti a zamkl dveře. Nejdříve se ji snažil udeřit kladivem, když se mu dívka vytrhla z rukou, popadl 13 cm dlouhý nůž a 13krát ji bodl do obličeje, hrudníku a krku. Po vraždě zavolal svému otci a přiznal se ke svému hrůznému činu. Za vraždu dostal trest ve výši 18 let za mřížemi, který mu byl v roce 2009 snížen na 15 let.

Poznej 5 znepokojujících případů, kdy učitelé obrátili svoji frustraci vůči bezbranným studentům
Zdroj: murderpedia.org

Chen Peiquan 

Po dobu šesti let bojoval Chen Peiquan z Číny, z provincie Guangdong, s duševním onemocněním. Dokonce pobyl i několik měsíců v ústavu pro psychicky nemocné. Jeho zaměstnavatel ze střední školy Yang Gan mu však na pobyt v nemocnici ani na potřebné léky nedal žádný příspěvek. Poté, co se vrátil z léčebny, měl v ruce certifikát, který ho kvalifikoval jako psychicky zdravého a schopného opět vyučovat angličtinu. Ale na začátku roku 2003 došly Peiquanovi peníze na léky, které měl stále nařízeno denně užívat. Vysazení léků vedlo k návratu do depresí a 25. ledna (január) 2003 vyrazil Peiquan do kabinetu učitelů vyzbrojený sekáčkem na maso. Zabil učitele, který mu otevřel po zaklepání dveře, načež začal útočit na kohokoli, koho spatřil. Jeho útok si vyžádal smrt čtyř žáků a jednoho učitele. Další desítky pak zranil. 

Poznej 5 znepokojujících případů, kdy učitelé obrátili svoji frustraci vůči bezbranným studentům
Zdroj: www.sciencevsfeminism.com

 Violet John Berling

Brzy ráno 12. října (október) 1950 se rozezvučel na policejní stanici v Long Beach v Kalifornii telefon. Na druhém konci byla učitelka z hudební školy Violet John Berling, která vyděšeným hlasem policii informovala, že její desetiletá studentka  Katherine Frances Erickson nedýchá. Když policisté dorazili, byla Erickson již po smrti, usazená na židli, přičemž měla nohy i ruce připoutané k židli a popruh od akordeonu omotaný kolem ramen. Berling během výslechu tvrdila, že když se probudila v 6 hodin ráno, slyšela malou dívenku plakat. K židli se dle jejího tvrzení měla přivázat sama, neboť byla dle tvrzení učitelky masochistka a ráda se svazovala a fyzicky si ubližovala. A jak Erickson skončila u Berling doma? Podle učitelky se k ní nastěhovala poté, co u nich doma zhoustla atmosféra. Svázána byla také prý kvůli tomu, aby si sama neublížila. Skutečnost byla však úplně jinde. Berling dívenku zneužívala, bila a svazovala k židli s nasazeným roubíkem. V den kdy zemřela, se dívenka zadusila vlastními zvratky a byla po smrti už hodiny před tím, než dorazila policie. Podle koronera by si dívenka některá ze zranění nemohla způsobit sama. To a další důkazy vedlo k odsouzení Berling na doživotí. 

Poznej 5 znepokojujících případů, kdy učitelé obrátili svoji frustraci vůči bezbranným studentům
Zdroj: i0.wp.com

Nezma Khatoon

Pozdě v noci, v únoru (február) letošního roku (2016) bylo nalezeno na schodech ubytovny školy Sapphire International School v Ranchi v Indii zbité tělo Vinaye Mahta, dvanáctiletého chlapce. Okamžitě byl převezen do nemocnice, kde však zraněním hlavy, hrudníku a vnitřních orgánů podlehl. Během policejního vyšetřování pak strážci zákona objevili záběry z kamerového systému, na nichž bylo zřetelně vidět, jak Mahto opouští ubytovnu a míří k obydlí učitelů. Učitelé a zaměstnanci byli pozváni k výslechu, z nějž vyplynulo, že chlapec šel do domu učitelky jménem Nezma Khatoon. Učitelka pozvala chlapce na večeři. Když dorazil, dostal se do sporu se synem Khatoon. Ukázalo se, že Mahto chodil s jeho jedenáctiletou sestrou a syn Khatoon chtěl tento vztah ukončit. Mahto však odmítl, a tak ho druhý chlapec začal bít. Rvačka probrala jak učitelku Khatoon, tak její dceru, které seběhly dolu a nalezly Mahtovo zbité tělo. Prohlásily, že zpanikařily a chlapcovo tělo odtáhly do druhého patra, kde ho shodily z okna. Khatoon byla zatčena 10. února (február) a čeká na proces. 

Poznej 5 znepokojujících případů, kdy učitelé obrátili svoji frustraci vůči bezbranným studentům
Zdroj: www.newsroompost.com

Nathaniel Mellerson

Nathaniel Mellerson byl 29letý učitel informatiky na Miami Dade Community College na Floridě, který zároveň poskytoval soukromé hodiny. Jedním z jeho studentů byla Cathy Essery (36). Mellerson se do mladé ženy zamiloval a podle pozdějšího tvrzení jeho matky spolu dvojice dokonce dva měsíce chodila. Problém byl v tom, že Essery měla manžela a na soukromé hodiny s Mellersonem přestala chodit, protože jí začal vadit. Zatímco Mellersonova matka tvrdila, že spolu dvojice chodila, rodina Cathy o žádném vztahu neměla ani ponětí. Bez ohledu na to, zda randění probíhalo skutečně, nebo jen v Mellersonově hlavě, jedno je jisté. Učitel byl rozrušený z faktu, že Essery má manžela. Z toho důvodu 14. ledna (január) 1997 vyrazil do domova rodičů Cathy, kde žila se svým mužem Geoffrym. Rodiče mu otevřeli a pustili ho dál, zatímco Cathy a Geoffrey byli na procházce. Když se dvojice vrátila,  Mellerson napadl Geoffreyho a po krátké potyčce ho zastřelil. Následně otočil zbraň i na Cathy a usmrtil ji. Nakonec obrátil, před zraky Cathyiných rodičů, zbraň sám proti sobě.

Poznej 5 znepokojujících případů, kdy učitelé obrátili svoji frustraci vůči bezbranným studentům
Zdroj: linkbeef.com
Domů
Sdílet
Diskuse