Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2016 18:14
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jak probíhala šílená příprava Jareda Leta na roli Jokera a proč byl v Suicide Squad tak krátce?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jared Leto o tom, co všechno prožil na natáčení a jak se připravoval na zvrácenou roli.

Většina z nás už má premiéru Suicide Squad za sebou. Víte tedy, že Joker se na plátně příliš neohřál. Ještě předtím, než přejdeme k jeho přípravě na roli, si řekneme, proč tomu tak bylo. Se stoprocentní jistotou to říct nemůžeme, ale je pravděpodobné, že Ayerovi se velké množství scén s touto postavou nelíbilo, respektive nefungovaly ve filmu jako takovém. Může za tím být i něco jiného, ale i sám Jared je z toho zklamaný. Ve filmu údajně chybí velké množství scén s jeho postavou, které se mohou, ale také nemusí dostat na veřejnost. Něco z toho bude pravděpodobně v bonusech na DVD a Blu-ray, nakonec, sám Ayer slíbil něco přes 10 minut přidaných záběrů, na které se majitelé těchto nosičů mohou těšit.

Jak probíhala šílená příprava Jareda Leta na roli Jokera a proč byl v Suicide Squad tak krátce?

Více si o tomto povíme v samostatném článku, ve kterém se budeme věnovat zákulisním "drbům" ohledně natáčení, dotáček a celkové atmosféře ve studiu. Nyní již přestoupíme k tomu, jak Leto vnímal svou nejnovější roli. Měl to štěstí, že potkal Heatha Ledgera ještě během jeho usměvavých dnů. Jeho výkon a zobrazení Jokera v Dark Knight byl pro něj jedním z nejlepších hereckých výkonů kinematografie, s čímž asi nemůžeme více, než souhlasit. Jaredovi však bylo jasné, že nemůže následovat jeho kroky, a tak se vydal jiným směrem. Jeho method acting je známé široko daleko, a tak asi nikoho nepřekvapí, že jako přípravu na roli si vybral i sledování agresivních, kriminálních a hlavně násilných činů. Joker je pro něj člověk, který je s násilnostmi ztotožněný a vnímá je jako přirozenou věc, Leto se tedy chtěl dostat do podobného stavu a sžít se s jeho myšlenkovými pochody. Přiznal, že postavu Jokera obdivuje. Je to podle něj bavič. Rozesmějí ho věci, které ostatní nepobaví nikdy v životě, jako například smrt. Rád kolem sebe vytváří energii, i když to zrovna nemusí být vždy pozitivní energie. Myslí, že toto byl pro Jokera pouze začátek a ještě se máme na co těšit. Nic oficiálního ohledně jeho postavy a účasti v jiných filmech však nevíme.
 
A co se týče jeho dárečků? Nuže, pokud jste četli náš starší článek, určitě si pamatujete, co komu během natáčení daroval. Na společný stůl pro herce nechal bodyguardem přinést mrtvé prase. O něco později daroval Willovi Smithovi (Deadshot) skutečné náboje, Margot Robbie (Harley Quinn) živého, černého potkana a Jayovi Hernándezovi (El Diablo) zase poslal záhadný balíček. Potkan Margot Robbie nakonec skončil v rukou Guillerma del Tora.

Jak probíhala šílená příprava Jareda Leta na roli Jokera a proč byl v Suicide Squad tak krátce?
Zdroj: Guillermo del Toro
zdroj: Guillermo del Toro

Tam ale seznam překvapení od Jareda zdaleka nekončí. Will Smith, Margot Robbie a Adewale Akinnuoye-Agbaje (Killer-Croc) dostali mnohem nepříjemnější dárky, než tomu bylo před pár měsíci. Tentokrát zašel Jared Leto ještě dál, protože jim věnoval použité kondomy a anální kuličky.

„Udělal jsem spoustu věcí, abych docílil dynamického nástupu a chemii postavy, abych vytvořil element překvapení, spontánnosti, a abych zboural jakékoliv stěny, které by tam mohly být. Joker je osoba, která moc nerespektuje osobní prostor a také nezná hranic.“ - Jared Leto

Jared se stal naplno Jokerem. Pravidlem je - nikdy se nestaň Jokerem naplno. Tu postavu nehrál, fakt se jí na jistý čas stal a... trochu nás rozrušil. - Will Smith

Jak probíhala šílená příprava Jareda Leta na roli Jokera a proč byl v Suicide Squad tak krátce?

Co se toho potkana týká, na ulicích v New Yorku se to jimi prý hemží a neměl problém jednoho sehnat. Těch dárků však bylo více, o některých se asi ani nedozvíme. Jareda se jistý čas herci i báli, protože Joker nepřestal být během přestávek mezi natáčením. Joker byl mezi nimi během obědových pauz a vlastně vždy, když se na Leta podívali. Ten obhajuje své dárky tak, že tím zkoumal, co jsou vlastně postavy ve filmu zač. Dokonce všem složil i krátké písně. Nebylo to všechno však deprimující a strašidelné. Leto a spol. zažili během natáčení hromadu zábavy. Jindy to však bylo opravdu nepříjemné. Sám režisér mu poté, co vstoupil na scénu řekl, že působí nebezpečně a strašidelně.
 
A zda Jared Leto váhal s přijetím nabídky na roli Jokera? Podle jeho vlastních slov nebylo o čem váhat. Jakmile dostal telefonát, vše si promyslel, ale od začátku mu bylo jasné, že je to pro něj další výzva a i přesto, že si uvědomoval, jaký geniální výkon Heath Ledger podal, do toho šel s entuziasmem jemu podobným. A musíme říci, že nezklamal. Zklamal spíše finální sestřih, který nám Jokera představil jen jako vedlejší postavu, jakýsi element rozšiřující charakter a minulost Harley Quinn, takže se nedá skutečně říci, co od něj můžeme čekat a jaký vlastně je. V recenzi jsem psal, že mě moc nebavil, ale toužím po tom vidět od něj více. Určitě ještě má co říct a myslím, že všichni chceme být přitom.

Domů
Sdílet
Diskuse