Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2016 13:05
Čas čtení 0:00
Daniel Michalík

Od vizuálně dokonalého Ghost in the Shell s okouzlující Scarlett Johansson v prvním traileru neodtrhnete oči

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Čekání na plnohodnotnou upoutávku se vyplatilo.

Žánr science fiction je v dnešní době populární, což dokazují neustále přibývající trailery na novinky a rozrůstající se komiksové vesmíry od Marvelu či DC. Připomíná to i fakt, že v kinech momentálně vládne Doctor Strange a také nás ohromil projekt s názvem Arrival od režiséra Denise Villeneuva. Pro nadšence futuristických filmových světů je dnešek speciálním dnem, protože jsme se po několika krátkých upoutávkách pro Ghost in the Shell dočkali i plnohodnotného traileru. Ten nám po vizuální stránce vyrazil dech a připomněl nám, že si budeme muset ještě pár měsíců počkat. A že to bude dlouhé čekání.

Snímek je také komiksovou adaptací. Liší se však tím, že její originál pochází z Japonska. Abychom byli přesnější, jde o mangu z roku 1989, která se stala obrovským hitem a o jedno z jejích zpracování se pokusil i tvůrce Mamoru Oshii. O něm a jeho animované variaci tohoto příběhu jsme si něco řekli v našem minulém článku. Inu, posunuli jsme se o pár let dopředu a už v březnu nás čeká verze s okouzlující Scarlett Johansson, která bude pod vedením talentovaného režiséra Ruperta Sanderse (Snow White and the Huntsman) vést speciální jednotku Section 9 zabývající se pátráním a zneškodňováním nejnebezpečnějších kriminálníků. Její postava je napůl člověkem a napůl kyborgem, což jí zřejmě práci několikrát zkomplikuje. Denní rutina se změní v momentě, kdy se na scéně objeví tajemný hacker s cílem vymazat z povrchu světa celou umělou inteligenci.

Zbývá nám jen doufat, že bude příběh alespoň podobně kvalitní jako jeho CGI a nenastane podobný problém jako u filmu Jupiter Ascending od sester Wachowských. S akčními a okulahodícími ukázkami jsme zatím nadmíru spokojeni a doufáme, že nebudeme zklamáni. Kromě Scarlett uvidíme i Michaela Pitta (Last Days), Juliette Binoche (Godzilla), Michaela Wincotta (Westworld) či Kaori Momo (Memoirs of a Geisha). Premiéra je stanovena na 30. března 2017. Jak na vás trailer působí? Dejte nám vědět v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse