Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2016 8:05
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

Jessica Chastain ukrývá židy ve své zoo během 2. světové války v dramatu The Zookeeper's Wife

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zvítězí lidskost a láska, nebo bude mít v tomto příběhu převahu smrt a strach?

Téma druhé světové války se po krátké odmlce v plné polní vrátilo na pole světové kinematografie. V kinech jste až donedávna mohli vidět snímek Anthropoid, přičemž pod stejnojmenným názvem se skrývá tajná vojenská mise, jejímž hlavním cílem bylo spáchání atentátu na Reinharda Heydricha, známého jako „kata českého národa“. V čele této nelehké mise stáli dva vojáci a přátelé, Slovák Jozef Gabčík a Čech Jan Kubiš, jež ztvárnili hollywoodští herci Jamie Dornan a Cillian Murphy. Momentálně zase můžete zajít na Hacksaw Ridge, film od režiséra Mela Gibsona (recenzi jsme vám přinesli jen nedávno, přečíst si ji můžete na tomto odkazu). K tomu přijde příští válečný epos Dunkirk od Christophera Nolana, který dorazí v červenci 2017 a ještě drama The Zookeeper's Wife, které se prezentuje debutovým trailerem níže.

Jessica Chastain ukrývá židy ve své zoo během 2. světové války v dramatu The Zookeeper's Wife
Zdroj: Focus Pictures

Na začátek je asi důležité podotknout, že příběh o Antonii Żabińské (Jessica Chastain) je skutečný a scénář vznikl na základě stejnojmenného bestselleru od spisovatelky Diane Ackerman, která vycházela právě z deníku mladé Polky. Ta byla v roce 1939 manželkou ošetřovatele zvířat, se kterým tak měli pod palcem celou varšavskou zoologickou zahradu. Po německé invazi do země jsou nuceni podřídit se novému správci Lutzovi Heckovi (Daniel Brühl - Rush, Captain America: Civil War). Možná, že by na tom nebylo nic tak špatného, ale Antonia skrývá v útrobách zoo nemalou skupinku židů, kterým chce pomoci přežít nelítostnou druhou světovou válku. Kromě výše zmíněných uvidíme herecké jména, jako Michael McElhatton (Game of Thrones), Iddo Goldberg (Defiance, The Courageous Heart of Irena Sendler) či Goran Kostic (In the Land of Blood and Honey). Režie se ujala Niki Caro a americká premiéra je naplánována na 17. března 2017. Informace o premiéře u nás či na Slovensku ještě nebyly zveřejněny, ale protože se zde natáčela část filmu, je pravděpodobné, že se jí dočkáme. Jak na vás zapůsobila ukázka?

Jessica Chastain ukrývá židy ve své zoo během 2. světové války v dramatu The Zookeeper's Wife
Zdroj: Focus Pictures
Domů
Sdílet
Diskuse