Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2016 11:12
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jeff Bridges jako texaský ranger honí lupiče bank v podobě Chrise Pinea a Bena Fostera

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Hell or High Water není až tak úžasné, jak hlásaly první recenze, za zhlédnutí však stojí.

Jeff Bridges je skvělým hercem i na stará kolena. Připomněl se nám loni v úžasném westernu Bone Tomahawk a špatný výkon nepodal ani v ačkním dramatu Hell or High Water od režiséra Davida McKenzieho. Na pozadí texaských reálií hraje rangera, který se již brzy dostane do důchodu. Ještě předtím ho však čeká poslední případ. Dvojice chlapů přepadává banky a autority to odmítají ignorovat. Hovoříme o Chrisu Pinevi a Benu Fosterovi, kteří si také připsali další slušné herecké zářezy.
 
Hell or High Water je totiž založeno na volném tempu, dialozích a ději. Ten hovoří o dvou bratrech z Texasu v nepříjemné situaci. Jeden je po pobytu ve vězení už rok na svobodě, jaksi se ale nudí, a tak na nabídku vykrádat banky kývne velmi rychle. Možná ani ne tak kvůli tomu, že ho o to požádal jeho milovaný bratr, jako kvůli tomu, že to pro svůj život potřebuje více než cokoli jiného. A jeho milující sourozenec? Ten potřebuje peníze ze zcela jiného důvodu, nebaví ho riskovat a určitě nechce nikomu ublížit. Jak to už však bývá, věci se zkomplikují.

Jeff Bridges jako texaský ranger honí lupiče bank v podobě Chrise Pinea a Bena Fostera
Zdroj: Lionsgate

Více ze zápletky vědět nepotřebujete a ani vám to neprozradíme. Děj je sice předvídatelný, ale díky pozvolnému tempu a svižné režii zajímavého scénáře, kterým vás provedou skvělí herci, na nudu ani nepomyslíte. Ze zahraničních recenzí jsem však čekal, že mě snímek posadí na zadek, respektive bude o něco údernější, než jak to po prvním zhlédnutí vnímám. Nepomohl ani fakt, že mi byl osud postav ukradený. Motivaci na druhé zhlédnutí bych hledal jen velmi těžko. Nejde o nic originálního či oscarového, Hell or High Water je však dalším ideálním filmem s texaským duchem pro jakoukoliv část dne. Pokud máte rádi zmíněné herce a dramatem oplývající přepady bank, měli byste přemýšlet o tom, že snímku dáte šanci. Nic se však nestane, pokud náš tip na film tentokrát budete ignorovat. Cítili jsme však povinnost napsat něco o jednom z černých koňů podzimní sezóny s více než slušnými hodnoceními.

Domů
Sdílet
Diskuse