Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2016 11:03
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Reboot fantasy klasiky Highlander se konečně pohnul z místa. O režii se postará autor Johna Wicka

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nesmrtelného Connora MacLeoda nakonec oživí Chad Stahelski.

Hollywood to s těmi rebooty jen tak lehce nevzdá. Pravdou ale je, že nová verze Highlandera se připravovala již déle (od roku 2008) a naposledy se říkalo, že film by mohl zrežírovat Cedric Nicolas-Troyan (The Huntsman: Winter 's War) s Tomem Cruisem v hlavní roli. Zdá se však, že to vše je nyní zapomenuto. Nový film vznikne pod dohledem Lionsgate/Summit Entertainment a na režisérskou židli se posadí Chad Stahelski (John Wick).

Reboot fantasy klasiky Highlander se konečně pohnul z místa. O režii se postará autor Johna Wicka
Zdroj: 20th Century Fox

Už od střední jsem obrovský fanoušek originální série,“ svěřil se. „Pracuje se tam s fantastickými tématy: nesmrtelnost, láska, identita ... a to vše zabalené v bohaté mytologii.“ Podotkl, že si neumí představit lepší látku, která by mu nabízela příležitost vytvořit tak zajímavé postavy a velkolepé akční scény. Highlander z roku 1986 je sice klasikou, ale pokud by se dočkal kvalitního rebootu, určitě by se nikdo nezlobil. Přece jen, ta mytologie má stále něco do sebe.

V původních filmech byl hlavním hrdinou Connor MacLeod (Christopher Lambert), nesmrtelný bojovník ze skotských vysočin. Toho mohl zabít jen jiný nesmrtelný - tím, že mu jedním efektním švihem setne hlavu. Po celá staletí zuří mezi těmito nadanými lidmi nelítostný souboj. Souboj o Cenu, která čeká na zcela posledního nesmrtelného. Uvidíme, do jaké míry bude reboot čerpat z původního filmu a zda představí podobně zajímavý příběh.

Zpět
Sdílet
Diskuse