Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2016 15:03
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Knihy dužnglí se rozpovídal o pokračování hitu od Disney. U remaku Lvího krále si pomůže s technologií VR

FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Jon Favreau má v Disney velkou budoucnost.

CEO Disney Bob Iger je momentálně asi nejoslavovanějším mužem v kinematografickém byznysu. Od jeho převzetí společnosti v roce 2005 Disney vzrůstalo, nakupovalo gigantické značky a postupně se prodíralo na samotný vrchol BIG 6 Hollywoodu. Na odkup Lucasfilmu, Marvel Entertainment a Pixaru potřebovali cca 16 miliard dolarů. Nejenže se jim to od té doby už dávno vrátilo, při pohledu do budoucna navíc správní rada radostí tančí dokola. Do konce roku 2030 se jim jejich náklady totiž několikanásobně vrátí. Kromě Pixaru, Star Wars a Marvelu mají totiž po ruce i své vlastní animáky od Disney Animation Studio. Za posledních 5 let přitom učinilo velmi, velmi výrazný progres a postarali se o jedny z nejlepších animáků 21. století. V neposlední řadě tu pak máme hrané remaky starých pohádek a klasik. Viděli jsme jich už mnoho a x-krát více nás teprve čeká. Disney nelení a pravděpodobně již mají hrubý produkční plán do roku 2030, který jim bezpochyby přinese desítky miliard dolarů.

Režisér Knihy dužnglí se rozpovídal o pokračování hitu od Disney. U remaku Lvího krále si pomůže s technologií VR
Zdroj: Disney

Vydatně k tomu mají pomoci i zmíněné remaky animovaných klasik. Naposledy jsme viděli překvapivě kvalitně zpracovanou Knihu džunglí, přičemž nás v březnu čeká Kráska a zvíře s Emmou Watson. Dnes se však budeme bavit o pokračování Knihy džunglí a také plánovaném remaku Lvího krále. Oboje bude mít na svědomí režisér a scenárista Jon Favreau, který je se studiem Disney jedna ruka. Co se pokračování letošního CGI hitu týká, Favreau se chce ještě více zaměřit na příběh, protože ten je podle něj mnohem důležitější, než finální vizuální stránka a CGI celkově.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti 28. listopadu 2023 8:00

Mnohem zajímavější je to už s Lvím králem. Favreau si je vědom, do čeho se pustil, když na tuto nabídku přikývl a rozhodně nemá v zájmu fanoušky původního filmu naštvat ani zklamat. Je připraven slavný příběh uctít, zároveň však chce přinést do vyprávění příběhu možnosti moderní technologie a samozřejmě také vlastní vize. Nemusíme se bát, že půjde o klasický remake, Favreau nemá v plánu překonat to, co v nás zanechala jednotka (upřímně, asi si je i sám vědom, že k tomu šanci nemá). Pokud si náhodou přejete, aby alespoň jeden z plánovaných počinů natočil někdo jiný, zatím máte smůlu. Jon plánuje natočit oba. Jakmile dokončí Knihu džunglí 2, skočí na Lvího krále, kterého bychom tak docela reálně mohli vidět už v roce 2020. Ještě stále není jasné jak, ale režisér Lvího krále plánuje do procesu natáčení a postprodukce zapojit i techologie VR. S ní se teprve nedávno seznamoval blíže a uvědomil si, že si z ní mohou přebrat jisté aspekty, což začali dělat už u první Knihy džunglí.

Domů
Sdílet
Diskuse