Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2016 9:50
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Pokračování Aliena bude rozlučkou s Ripleyovou. Kdy se ho dočkáme a co o něm prozradila Sigourney Weaver?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po Alien: Covenant od Ridleyho Scotta se můžete těšit na další pokračování se Sigourney Weaver v čele.

Od chvíle, kdy se na veřejnost dostala oficiální informace, že Neill Blomkamp se ujme režisérského křesla u dalšího projektu ze série Alien, uběhla už nějaká ta chvíle. Samozřejmě to vyvolalo bouřlivé diskuse o tom, jakým směrem se bude série ubírat, a zda má pokračování vůbec smysl. Poté ale přišlo vyjádření od Sigourney Weaver (která v předchozích čtyřech filmech ztvárnila hlavní protagonistku Ripleyovou), že by ráda ve filmu účinkovala. To vlilo do fanoušků novou naději, protože Weaver je pro sérii významná asi stejně tak jako postava samotného Aliena. Nakonec však byl projekt odložen, protože ještě před ním se na světlo světa dostane sequel k filmu Prometheus od Ridleyho Scotta pod názvem Alien: Covenant. A zatímco se někteří fanoušci obávají, že Blomkampům Alien mohl být úplně zrušen v případě neúspěchu druhého Promethea, Sigourney už dříve diváckou obec ujistila, že snímek bude natočen tak jako tak. Ať to dopadne jakkoli, herečka mohla alespoň nedávno fanouškům představit nadcházející směřování její filmové role, Ripleyové. 

V nedávném rozhovoru pro magazín Variety se Weaver rozmluvila o nepřeberném množství svých projektů. Počínaje pokračováním snímku Avatar až k její práci na nadcházejících The Defenders od Marvelu. Mezi těmito projekty se krátce vyjádřila i na adresu pokračování Aliena od režiséra Blomkampa. Chválila scénář a nechala se slyšet, že projekt bude labutí písní pro charakter Ripleyové. Víc jsme se toho nedozvěděli, což je však samozřejmě pochopitelné, protože projekt je zatím absolutně v plenkách a herečka samozřejmě nemůže momentálně nic dalšího vyzradit. Přesto je nová informace velmi zajímavá, protože poslední snímek ze série Aliena, v němž se Sigourney (Riplyeová) objeví a který důstojně zakončí její pouť vesmírem, rozhodně nezní špatně a ani špatně nemusí dopadnout. Navíc, pokud se režie ujme právě Blomkamp, který v roce 2009 skvěle zaujal filmem District 9, můžeme předpokládat, že nám sérii Aliena neznechutí a naopak do ní zanese něco ze svého talentu. Nám nezbývá než se těšit a doufat, že rozloučení s Ripleyovou proběhne ve velkém stylu. 

Pokračování Aliena bude rozlučkou s Ripleyovou. Kdy se ho dočkáme a co o něm prozradila Sigourney Weaver?
Zdroj: 20th Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse