Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2016 v 9:48
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Optimus Prime v debutovém traileru plném explozí a různých časových období bojuje proti Autobotům

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Co se stalo s Optimusem? Kdo bude záporákem a jakou roli hraje Anthony Hopkins?

Bay věděl, co dělá, když obsadil Anthonyho Hopkinse do zatím nespecifikované role (tvůrci snímku o ní samozřejmě vědí všechno). Dívat se na Anthonyho ve Westworldu je darem z nebes a pokud ukáže alespoň polovinu talentu v pátých Transformerech, do toho kina se zřejmě vyplatí zajít. Nechceme mít plané řeči, ale pravděpodobně to bude opět špatný film, myslím ale, že horší než Age of Extinction to být nemůže (nesmí, proboha). Ještě se na The Last Knight, jak zní podtitul snímku, možná budeme i těšit, nakonec, buď se bude cestovat v čase, nebo nám Michael Bay chce z nějakého důvodu ukázat minimálně tři časové úseky. Artušovské období, možný pád Hitlera (pokud se v průběhu pár let dozvíme, že Hitler se ve skutečnosti nezabil, ale nejprve ho Brumbál očaroval na Roma s hlubokými židovskými kořeny a později se odhalí, že ho vlastně jen ovládali decepticoni, historici si hodí smyčku) a v neposlední řadě současnost, respektive blízká budoucnost.

Optimus Prime se vydal na konci posledního dílu do vesmíru, a i když si už absolutně vůbec nepamatuji proč, zřejmě šel hledat své stvořitele a získat nějaké odpovědi. V mytologii Transformers se vůbec nevyznám, ale něco málo si budu muset nastudovat, protože vám plánujeme přinést novinky o budoucnosti ságy, kde se jejich mytologie párkrát skloňuje. Největší záhadou zůstává, jakou roli hraje sir Anthony Hopkins. Kromě Churchilla a Artuše ve snímku máme spatřit i Hitlera. A co je ještě kontroverznější, na domě Winstona Churchilla byly na natáčení vidět nacistické vlajky a hákové kříže. Michael Bay se musel vyjádřit, aby rozhořčení lidí po celém světě poněkud zmírnil.

„Lidé neměli to štěstí přečíst si scénář, a tak nevědí, že Churchill bude v tomto filmu velkým hrdinou. Když film uvidíte, pochopíte. Chovám k veteránům velkou úctu a rozhodně bych je nijak nezesměšňil ani nezneuctil“

Optimus Prime v debutovém traileru plném explozí a různých časových období bojuje proti Autobotům

Trailer nejdeme rozebírat do detailů, ale na jeho konci můžete vidět Optimuse (s jiným barevným tónem očí) bojovat s Bumblebeem se snahou zabít jeho a Cadea Yeagera (Walhberg). Pravděpodobně je při smyslech a někdo ho jen vydírá. Nebo mu něco pomotalo hlavu, v každém případě si zřejmě všechno pamatuje a vše se eventuálně vrátí do normálu. Pokud se bojíte toho, že by v traileru ukázali smrt nejoblíbenějšího robota a hlavní postavy, mýlíte se. Už ze záběrů mám dojem, že Optimus trefil hlavy Cadea a Bumblebeeho, ale to se mi musí jen zdát, jinak by to byl slušný fail. Všimnout si však můžete červeného fleku na Optimově obličeji, což zřejmě značí, že prolil lidskou krev, což se mu vůbec nepodobá.

Zbývá nám už jen odhalit vám již potvrzené roboty:
Autoboti: Optimus, Bumblebee, Hound, Crosshairs, Hot Rod, Drift, Sqweeks,
Decepticoni: Megatron, Barricade, Onslaught

Optimus Prime v debutovém traileru plném explozí a různých časových období bojuje proti Autobotům

Natáčení začalo už koncem května na Kubě. TF 5 je tak teprve druhým hollywoodským filmem natáčeným v této zemi. Prvním je Rychle a zběsile 8. Je možné, že právě Anthony Hopkins hraje Churchilla. Kromě Hitlera a Churchilla by se měl objevit i Král Artuš. Toho by měl hrát Liam Garrigan (seriály Once Upon a Time, Spotless). A aby toho nebylo málo, nejnovější informace zmiňují dokonce i účast postavy Merlina, která svého představitele však zatím nemá. Záporákem by měl být zase jednou otřepaný Megatron, jehož síla se extrémně mění v každém jednom díle. V zásadě ale platí, že to zřejmě stále bude stejný bezcharakterní poskok s jediným zapamatovatelným činem (roztržení Jazze na dvě poloviny). V páté části série si zahrají i Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Josh Duhamel, Tyrese Gibson a nováčci Isabela Moner, Liam Garrigan, Jerrod Carmichael, Mitch Pileggi, Laura Haddock či Santiago Cabrera.

Optimus Prime v debutovém traileru plném explozí a různých časových období bojuje proti Autobotům

Příběh byl sestaven podle scénáře od Arta Marcuma, Matta Hollowaye (Iron Man) a Kena Nolana a jeho část by se měla odehrávat i ve vesmíru, kde bychom měli poprvé spatřit záporáka Unicrona. Údajně již skutečně naposledy režíruje Michael Bay. Premiéra je naplánována na 23. červen 2017. Pokud se o snímku chcete dozvědět více a podívat se na první záběry z natáčení, potvrzené roboty pro další díly a také zjistit, co nám nabídne budoucnost tohoto provázaného světa, vstupte do tohoto vlákna. Jak trailer zapůsobil na vás?

PS: Nemám rád ty klišé scény o hrdinství, jako když Wahlbergova postava přesvědčuje Lennoxe, aby se nevzdali. Lennox už zažil pár válek s roboty, přežil nemožné, a tak by to spíš mělo být naopak... ach jaj Miško, ach jaj, zase to tvé klišé.

Optimus Prime v debutovém traileru plném explozí a různých časových období bojuje proti Autobotům
Domů
Sdílet
Diskuse