Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2016 v 17:53
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Kultovní král pekla Spawn se chce vrátit do kin v temnějším a hororovějším stylu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Todd McFarlane prozradil několik informací o dlouho chystaném rebootu.

Legendární vyslanec pekla Spawn se již na filmové plátno dostal. V roce 1997 natočil Mark A. Z. Dippé příšernost, která sice nesla jméno této komiksové postavy, ale film nestál za nic. A nepomohli mu ani Michael Jai White, Martin Sheen či John Leguizamo. Mnoho fanoušků dnes nahlíží na Dippého počin s jistou shovívavostí, ale přece jen... borec jako Spawn by si zasloužil důstojnější filmové ztvárnění.

O pokračování se jistou dobu mluvilo, pak však projekt usnul a žádné nové informace nepřicházely. V pozadí však stále pracoval jeden muž a neúnavně se snaží Spawna opět vzkřísit. A není to nikdo jiný než Todd McFarlane, jeden z tvůrců komiksové předlohy. Ten se už roky snaží přesvědčit studia, aby nový film zafinancovala. Dokonce už má hotový scénář. McFarlane samozřejmě nechce jít cestou Spawna z roku 1997. Reboot by měl být spíše skromného rozpočtu a žánrově by šlo více o horor než superhrdinský origin.

Kultovní král pekla Spawn se chce vrátit do kin v temnějším a hororovějším stylu
Zdroj: New Line Cinema

Pomalu se hýbeme dopředu, snažíme se to konečně dotáhnout, a to jak z umělecké, tak i finanční stránky,“ řekl nedávno McFarlane. „Určitě vám však mohu říci, že půjde o Rkový rating. Nesnažím se oslovit totéž publikum jako Marvel a DC. Zajímají mě diváci, kteří mají rádi horory.

Má to logiku. Původní komiks je přece jen dost temná a brutální záležitost a McFarlane se přiznal, že právě pro tyto prvky a pro prvky nadpřirozena má odjakživa pro danou látku slabost. Proč se tedy už netočí? Kromě problémů s financemi za tím může být i McFarlaneova touha režírovat. Ale zdá se, že z tohoto požadavku nehodlá slevit.

Kultovní král pekla Spawn se chce vrátit do kin v temnějším a hororovějším stylu
Zdroj: New Line Cinema

Chtěl jsem to režírovat, s tou myšlenkou jsem žil strašně dlouho, ale vím, že pokud se to dostane do Hollywoodu a oni na to utratí plno peněz, tak z čistě praktického hlediska by asi nebylo fér na tom trvat. Není dobrý obchod nalít do filmu 80 milionů a pak ho svěřit někomu, kdo není známý režisér. Na druhou stranu, pokud uděláte něco za 10 milionů, šanci dostanete, i když nemáte příliš mnoho zkušeností. Proto se snažím udržet rozpočet nízko,“ dodal McFarlane.

Podle něj jsou ve studiu často ochotni zafinancovat malý horor neznámému režisérovi a zjistit, zda se chytí. Ve studiích je to běžná praxe a často se tímto způsobem podaří objevit několik mladých talentovaných tvůrců, kteří si následně otevřou dveře k větším projektům. Bohužel, zatím nejsou žádné konkrétní informace, kdy se nový Spawn začne natáčet. Doufejme, že to bude brzy. Pořádná adaptace od samotného „otce“ postavy by mohla být více než zajímavá.

Domů
Sdílet
Diskuse