Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2017 0:51
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Ruští diváci v kinech Krásku a zvíře možná vůbec neuvidí. Filmu totiž hrozí zákaz kvůli šíření homosexuální propagandy

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Krom situace v dalekém Rusku si v souvislosti s Beauty and the Beast můžete vychutnat i další video odhalující několik nových záběrů.

Ano, čtete správně. Poté, co režisér Bill Condon prozradil, že se v hrané pohádce Beauty and the Beast (nebo chcete-li, Kráska a zvíře) nachází jeden výhradně homosexuální moment, člen parlamentu a vládnoucí strany Jednotné Rusko Vitaly Milonov vyzval ministra kultury Vladimira Medinskyho, aby pozdržel premiéru filmu, dokud se nezjistí, zda je jeho obsah v souladu s ruskými zákony. Ty totiž homosexualitu popisují jako netradiční sexuální vztah a zakazují šíření homosexuální propagandy mezi nezletilými. Medinsky uvedl, že celý problém prošetří, až bude mít k dispozici kopii snímku spolu s příslušnými doklady pro distribuci. A pokud náhodou dojde k nejhoršímu, tak Krásku a zvíře čeká dokonce zákaz.

Výše zmíněný moment se vztahuje na postavu jménem LeFou (Josh Gad), která se snaží vyrovnat se svými city k hlavnímu záporákovi Gastonovi (Luke Evans). Má přitom jít o vůbec první homosexuální postavu v historii Disney. Za Milonovem stojí například i jeho kolega Alexander Sholokhov, který je toho názoru, že pokud film skutečně porušuje zákon, měl by být v tamních kinech jednoznačně zakázán. Zmínit můžeme také reakci ruského herce Pavla Derevyanka. Ten zase ve státní televizi Russia-24 prohlásil, že své dítě na promítání Beauty and the Beast rozhodně nevezme. Disney by situaci mohlo vyřešit jednoduchým vystřižením scény, pokud by Rusům vadilo jen to a ne fakt, že LeFou je homosexuál.

Inu, ať už to dopadne jakkoli, Kráska a zvíře se zařadí k dalším hraným adaptacím klasických pohádek, na které se lidé téměř jistě pohrnou v obrovských houfech. No a protože do premiéry momentálně zbývají už jen necelé dva týdny, připojujeme na závěr i jedno zcela nové video s několika dosud neviděnými záběry. Primárně je však zaměřeno na postavu Belle, kterou ztvárňuje půvabná Emma Watson. Pro úplnost už jen dodáme, že snímek si u nás budeme moci vychutnat od 16. března 2017, no a pokud se chcete dozvědět vše podstatné o jednotlivých hrdinech či samotném příběhu, vstupte do tohoto vlákna. Zajdete do kina? A co si myslíte o ohrožené premiéře v Rusku? Určitě se s námi podělte o vaše názory v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse