Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2017 15:55
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Budou další filmy ze série Star Wars bez Darth Vadera, Yody a Stormtrooperů?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scénárista Rogue One v rozhovoru načrtl budoucnost ságy Star Wars.

Máme za sebou velmi zdařilý spin-off Star Wars s podtitulem Rogue One a ještě letos, konkrétně 14. prosince (december), bychom se měli dočkat pokračování ságy s názvem Star Wars: The Last Jedi. Jelikož se jedná o jednu z nejoblíbenějších sérií všech dob, nelze předpokládat, že zájem o další a další pokračování v dohledné době opadne. A právě o vzdálenější budoucnosti ságy udělal magazín Comingsoon rozhovor s Garym Whittou, který se podílel na scénáři právě pro spin-off Rogue One. V následujících řádcích jsme pro vás přeložili nejzajímavější část rozhovoru:

Upozorňujeme, že následující rozhovor obsahuje spoilery! 

Budou další filmy ze série Star Wars bez Darth Vadera, Yody a Stormtrooperů?
Zdroj: Lucasfilm

Po zhlédnutí The Force Awakens mě napadla otázka, jak vlastně charakterizovat film ze ságy Star Wars. Momentálně se zdá, že se Lucasfilm zaměřuje na přibližování postav původní trilogie divákovi, zároveň nám však přináší nové postavy a myšlenky. Myslíte, že někdy nadejde den, kdy vznikne film ze ságy Star Wars, v němž nebude žádný Yoda, Boba Fett, Vader nebo Stormtrooper? Je možné aby vznikl příběh, který bude odtržen od původní ságy, ale stále se bude držet pravidel daného univerza? 

Myslím, že jsme se na tuto cestu z 90 % vydali už s Rogue One. Ano, pořád v tom filmu máte Leiu, Hvězdu smrti a Vadera, protože jsou to základní elementy příběhu a patří do něj. Nemůžete bez těchto postav odvyprávět daný příběh. Ale z větší části, 90 % příběhu nás doprovázejí zcela nové postavy. Jsou tam nové planety a místa, které jste předtím neměli možnost vidět. A je to film ze ságy Star Wars bez Jedie! Vlastně ani nevidíte žádný světelný meč, dokud Vader v závěru nevytasí ten svůj. Není zde žádná spiritualita nebo mysticismus... jen částečně díky postavě Donnieho, je to však jiné DNA, než měly předchozí filmy ze série Star Wars. Jsem vážně rád, že jsme se snažili natočit něco odlišného. Další spin-off bude o Hanu Solovi, což je další velmi familiární postava. Jedna z věcí, které skutečně v Lucasfilmu chceme docílit, je vytvořit univerzum, v němž se nebudeme muset spoléhat na staré postavy. Máme Reye, Finna a Kylo Rena, kteří už vlastně představují novou generaci postav. Jakýkoli druh filmu ze ságy Star Wars bude natočen v příštích deset, dvaceti letech, nemyslím si, že se bude spoléhat na starší příběhové prvky, jako jsme to dělali my v minulosti. 

Budou další filmy ze série Star Wars bez Darth Vadera, Yody a Stormtrooperů?
Zdroj: Lucasfilm

Bylo by skvělé vidět něco nového bez takové zátěže, jako je: „Měl by Vader udělat tohle, nebo by měl Vader udělat něco jiného?“

Jo, s tím do jisté míry souhlasím. Teď mluvím za své fanouškovské já. Pochopitelně nevím, jaké jsou plány do budoucna ságy. Vytvořil jsem svůj malý počin, ale dává mi smysl nechtít vyprávět stále stejný příběh dokola. Člověk chce vyprávět nové příběhy. 

Budou další filmy ze série Star Wars bez Darth Vadera, Yody a Stormtrooperů?
Zdroj: Lucasfilm

Co na to říkáte vy? Chtěli byste vidět příští filmy ze ságy Star Wars bez vašich oblíbených, současných hrdinů, nebo to podle vás bez Darth Vadera prostě nemůže fungovat?

Domů
Sdílet
Diskuse