Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2018 14:54
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Na Comic-Conu se promítaly první scény z hororu Halloween. Podle ohlasů nás čeká temná a napínavá jízda

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První reakce na návrat Michaela Myerse byly nadšené.

Letošní halloweenská sezóna bude pro mnohé velmi očekávaná. Dorazí totiž pokračování nesmrtelného kultu a zakladatele slasher hororu Halloween. Snímek bude navazovat přímo na originál Johna Carpentera z roku 1978. Zbylá pokračování tvůrci smetli ze stolu.

Už jsme měli tu čest s výborným prvním trailerem a trochu jsme doufali, že v rámci Comic-Conu dostaneme další porci nových záběrů. Nakonec se na festivalu promítalo několik prvních scén a my si můžeme udělat obrázek na základě dojmů těch, co je viděli. Co tedy podle prvních záběrů říkají na návrat Michaela Myerse?

Na Comic-Conu se promítaly první scény z hororu Halloween. Podle ohlasů nás čeká temná a napínavá jízda
Zdroj: Universal Pictures

Nový Halloween podle přítomných diváků a novinářů vypadá fantasticky. Podle portálu Collider mají první scény přesně takovou atmosféru, jakou byste od Halloweenu čekali. Do velké míry jde o poctu originálu se skvělou kamerou, stylem a atmosférou.

Ve scéně mohli diváci vidět Michaela Myerse v akci, jak pronásleduje svou ženskou oběť a následně dva teenagery. První oběť pošle na onen svět kladivem, které pak vymění za svůj oblíbený kuchyňský nůž. Podle Collideru jde o skvělé a napínavé scény a hodně jim dodává i kultovní soundtrack od Johna Carpentera.

Přítomna byla i Jamie Lee Curtis alias Laurie Strode. Ta vysvětlila, že její postava bude stále trápena post-traumatickým syndromem a její setkání s Mysersem v roce 1978 ji navždy poznamenalo.

Během panelu mohli diváci tvůrcům a hercům klást otázky a celou pozornost na sebe strhl muž, který v slzách přiznal, že mu Halloween zachránil život.

Dokázal totiž přežít útok násilníků ve svém vlastním domě. Podle svých slov ho zachránila myšlenka: „Co by udělala v této situaci Jamie Lee Curtis?“ Nakonec se mu podařilo vyváznout bez zranění. Herečka fanouška následně zavolala na pódium a objala ho.

Na Comic-Conu se promítaly první scény z hororu Halloween. Podle ohlasů nás čeká temná a napínavá jízda
Zdroj: Universal Pictures

O čem však nový díl vlastně bude? Po vražedném běsnění z prvního filmu Michaela Myerse (Nick Castle) zatkla policie a on byl umístěn do psychiatrické věznice pro narušené zločince.

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) se svého času podařilo uniknout z Myersových spárů, ale nezapomněla na něj. Celých 40 let se připravovala na jeho návrat.

Její cíl je jasný: zabít Michaela jednou provždy. Tomu se skutečně podaří uprchnout a dva nepřátelé se tak mohou opět setkat. I nový trailer nám potvrzuje, že Halloween je rozhodně projekt, se kterým je třeba počítat a věnovat mu pozornost.

Zdá se, že se dočkáme důstojného navázání na původní snímek, v němž nebude chybět pořádně hustá atmosféra a napětí. Jelikož se tvůrci budou držet jen Carpenterových originálu, můžeme počítat i s tím, že v nové verzi Michael a Laurie rozhodně nebudou sourozenci.

O režii se postaral David Gordon Green a scénář napsal Danny McBride. Projekt se mimořádně líbil i samotnému Johnu Carpenterovi, který pro nový film opět složí hudbu.

V dalších hereckých rolích uvidíme i Judy Greer, Andi Matichak, Willa Pattona či Virginii Gardner. Tvůrci chtějí podle vlastních slov odstartovat novou ságu o Myersovi a přivést k této kultovní postavě novou generaci diváků. Premiéra je naplánována na 18. října 2018.

Na Comic-Conu se promítaly první scény z hororu Halloween. Podle ohlasů nás čeká temná a napínavá jízda
Zdroj: Universal Pictures

Domů
Sdílet
Diskuse