Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2017 15:37
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Brumbál proti mocnému Grindelwaldovi spojí síly s Newtem Scamanderem! Fantastická zvířata 2 odhalují svůj příběh

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scénář od spisovatelky J.K. Rowling pomalu odkrývá to, co mnozí z nás mohli zatím jen hádat.

První část Fantastických zvířat se mnohým divákům líbila, ale také nemalé množství fanoušků původní ságy očekávalo zkrátka něco jiného. Na nápravu tohoto renomé však budou mít tvůrci dostatek prostoru a doufejme, že se jim to podaří už v druhé z pěti plánovaných částí. Režie druhého dílu se po jedničce znovu ujme David Yates a v hlavních rolích opět uvidíme Eddieho Redmaynea jako Newta Scamandera, Katherine Waterson v roli aurorky Tiny Goldstein, Alison Sudol jako její sympatickou sestru Queenie Goldstein a Dana Foglera s postavou mudla Jacoba Kowalskiho.
 
Z úvodního dílu dále dozajista víte, že temného mága Gellerta Grindelwalda si zahraje populární Johnny Depp a možná jste se již doslechli i to, že mladší dospělou verzi (uvidíme ale kromě ní i jeho teenagerské „já“) Albuse Brumbála si střihne neméně známý Jude Law. Do snímku se mimo výše zmíněných vrátí i postava Credence (Ezra Miller) a očekávaná role Lety Lestrange, bývalé (pravděpodobně) lásky Newta Scamander, se zhostí Zoë Kravitz. Zajímavým doplněným hereckého obsazení je i Callum Turner s postavou Theseuse Scamandera (Newtova staršího bratra), válečného hrdiny a autora. Příběh Fantastických zvířat 2 začne v roce 1927, několik měsíců po závěrečných událostech první části - po odhalení a dopadení Grindelwalda. Jak se ale dalo předpokládat, vychytralý Grindelwald dokázal se svými všestrannými schopnostmi uprchnout a následně se snažil o verbování nových následovníků.

 

Brumbál proti mocnému Grindelwaldovi spojí síly s Newtem Scamanderem! Fantastická zvířata 2 odhalují svůj příběh
Zdroj: Warner Bros. Pictures


Čtenáři Harryho Pottera jistě vědí (protože se tato velká událost odehrála už před knižním příběhem), že jediným, kdo bude moci Grindelwalda zastavit, je jeho bývalý blízký přítel a mimořádně nadaný čaroděj, Albus Brumbál. Ke splnění tohoto úkolu bude údajně muset spojit síly se svým bývalým studentem, Newtem Scamanderem. Kouzelnický svět se tentokrát kromě New Yorku rozšíří na Londýn a Paříž a údajně se v něm máme dočkat i několika překvapujících „mrknutí očkem“ na věrné fanoušky, které pochopitelně potěší zejména čtenáře knižní série a nadšence filmové ságy. Myslíte si, že se tentokrát dočkáme záživnějšího příběhu, než jaký nám představila první část? A jaké vzkazy (ta nenápadná „mrknutí“) mohou mít tvůrci na mysli?

Domů
Sdílet
Diskuse