Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2020 15:33
Čas čtení 1:06
Daniel Kopejska

Za Zemanem jen s negativním testem, Hrad má pět nakažených

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN PRAŽSKÝ HRAD
Uložit Uložené

Bezpečnostní opatření kolem prezidenta nepolevují.

Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář promluvil o současných bezpečnostních opatřeních okolo Miloše Zemana. Zmínil prezidentovo nešťastné zranění a dokonce dal nahlédnout do přísných pravidel při návštěvě prezidenta. Kdo se chce dočkat osobního setkání, musí den předem absolvovat test na nemoc Covid-19, předložit negativní výsledek a celou dobu musí u prezidenta samozřejmě mít zakrytá ústa a nos, informuje iDnes.

 „Zranění pana prezidenta nám to usnadnilo, protože teď nependluje mezi Lány a Pražským hradem. Na zámku k němu mohou pouze prověření lidé, kteří den předtím absolvují test na koronavirus. Následně jsou čtyři dny ve službě a takto se neustále střídají dvě skupiny. Všichni v jeho okolí nosí roušky,“ vysvětlil Mynář v pořadu Rozstřel.

Doporučeno
Prezident Zeman má v ruce titanový hřeb a je plný humoru Prezident Zeman má v ruce titanový hřeb a je plný humoru 26. srpna 2020 16:22

Mynář také potvrdil, že na samotném Pražském hradě se nachází 5 nakažených zaměstnanců jeho správy. Dle jeho slov se ale nejedná o zaměstnance, kteří by měli bezprostřední přístup k prezidentovi a nebezpečí tak nehrozí. Na Hradě výrazně stouply výdaje na úklid, na zajištění dezinfekce prostor a na nákup ochranných pomůcek a dezinfekčních prostředků.

Dále promluvil také o zlomenině ruky, která prezidenta už moc netrápí. Rekonvalescence totiž probíhají podle doktorů dobře a prezident nemá podle doktorů žádné jizvy ani žádný otok. Tento týden se stihl zúčastnit již sedmi jednání a příští týden ho čekají další. Včera přijal Miloš Zeman v Lánech poslance Parlamentu České republiky Patrika Nachera.

Ruku si prezident zlomil 25. srpna, kdy se při sledování večerních zpráv rozhodl jít bez hole a bez ochranky a následně upadl. Prezident kvůli polyfunkční neuropatii hůře cítí nohy. Následně byl několik dnů hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici. Lékaři mu při operaci voperovali do paže titanový šroub.

Domů
Sdílet
Diskuse