Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2021 19:06
Čas čtení 1:08
Ondřej Jarůšek

Pavel Novotný po volbách odejde z ODS. „Zachovali se ke mně uboze,“ říká

Pavel Novotný po volbách odejde z ODS. „Zachovali se ke mně uboze,“ říká
Zdroj: Adam Smeták/REFRESHER
POLITIKA ODS PAVEL NOVOTNÝ
Uložit Uložené

Z ODS odejde jedna z jejích výrazných, ale také velmi kontroverzních tváří.

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný se chystá po volbách do Sněmovny, které proběhnou letos v říjnu, odejít z ODS. Oznámil to na svém Facebooku, kde během dnešního odpoledne sdílel screenshot zprávy, kterou zaslal jednomu ze svých příznivců.

„Rozhodl jsem se po volbách okamžitě odejít. Zachovali se ke mně tak uboze, že už zůstávám jen ze solidarity,“ píše Novotný ve zprávě. Své rozhodnutí následně potvrdil také pro server iDNES.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Řeporyjský starosta chtěl kandidovat do Poslanecké sněmovny, vedení strany však loni rozhodlo, že o hlasy se budou moci ucházet jen lidé s čistým trestním rejstříkem. To Novotný nesplňuje, protože byl pravomocně odsouzen za vyhrožování vraždou údajnému podvodníkovi Marku Vítovi.

V odůvodnění, proč chce z ODS odejít, Novotný jmenovitě zmínil také senátorku Miroslavu Němcovou, která se minulý rok v rozhovoru pro Blesk vyjádřila v tom smyslu, že by měl řeporyjský starosta zůstat u komunální politiky

„Nezasloužil jsem si, aby moje morální modla Mirka Němcová, vzkazovala starostovi z malé městské části, že nemá na Sněmovnu a ještě k tomu přes Blesk. Je to můj problém. A moje rozhodnutí. Ano, po volbách poděkuji ODS za vše. Budu ji ale do smrti volit,“ vysvětluje Novotný pro iDNES.

Starosta Řeporyjí na sebe v minulosti upoutal velkou pozornost kvůli svému kontroverznímu vystupování či nevybíravým výrokům. Ministryni financí Alenu Schillerovou (za ANO) například nazval „estébákovo k**vičkou“.

Kromě toho si předseda ODS Petr Fiala Novotného minulý rok předvolal kvůli výroku, že v zájmu České republiky by bylo, kdyby zemřeli prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO).

Novotný plnil titulky médií také poté, co napsal otevřený dopis čínskému ministru zahraničí, kde reagoval na vyhrůžky směřované na šéfa Senátu Miloše Vystrčila kvůli jeho cestě na Tchaj-wan.

Doporučeno
Česká republika je v rámci Evropské unie nadprůměrně velká země. Nejsme jenom nějaká malá zemička, říká Pirát František Kopřiva Česká republika je v rámci Evropské unie nadprůměrně velká země. Nejsme jenom nějaká malá zemička, říká Pirát František Kopřiva 3. března 2021 16:04
Domů
Sdílet
Diskuse