Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2023 12:59
Čas čtení 0:48
Kateřina Viková

Akorát do kapsy. Čivava Pearl je nejmenší pes na světě, je dlouhá jako dolarová bankovka

Akorát do kapsy. Čivava Pearl je nejmenší pes na světě, je dlouhá jako dolarová bankovka
Zdroj: Guiness World Records
ZAJÍMAVOSTI DOMÁCÍ MAZLÍČCI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Fenka čivavy se stala nejmenším psem na světě z hlediska výšky. Pearl je o trošku vyšší než čajový šálek, dlouhá je jako dolarová bankovka a podle její majitelky je to „diva“.

Dvouletá fenka čivavy jménem Pearl se oficiálně stala nejmenším žijícím psem na světě. Měří 9,14 cm na výšku, což znamená, že je kratší než dřívko od nanuku. Na délku měří 12,7 cm, což je přibližně stejně jako dolarová bankovka, a váží 553 g. 

Pearl - nejmenší pes na světě
Zdroj: Guiness World Records

Majitelka Pearl Vanesa Semler řekla moderátorovi italské talentové televizní show Lo Show Dei Record, kam přišla Pearl představit, že její kapesní pejsek je „tak trochu diva“. Má ráda kvalitní stravu, k jejím oblíbeným jídlům patří kuře a losos a také se ráda „hezky obleče“.

Rekordy má v rodině

Pearl je příbuzná předchozí držitelky rekordu Miracle Milly, která měřila 9,65 cm. Milly zemřela v roce 2020 a Pearl se v září téhož roku narodila jedné z Millyiných identických sester. Podle Guinnessovy knihy rekordů vážili oba psi při narození méně než jednu unci (28 gramů).

Veterinář změřil Pearl speciálním nástrojem na měření psů, aby byl výsledek co nejpřesnější, přičemž sledoval její výšku od kořene nohy k horní části lopatek. Guinnessova kniha rekordů uvádí, že byla měřena třikrát s krátkými přestávkami.

měření Pearl
Zdroj: Guiness World Records

Navzdory tomu, že jsou Pearl už dva roky, je podle její majitelky stále „v srdci dítětem“ a je pro ni požehnáním. Vanesa má tři další psy, ale všichni jsou normální velikosti.

Domů
Sdílet
Diskuse