Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
dnes 27. června 2024 v 8:00
Čas čtení 8:05
Denisa Šútorová

Cherry cola red à la Dua Lipa, sluncem políbené vlasy i beige blond. Tohle jsou nejvíc hot účesy léta

Cherry cola red à la Dua Lipa, sluncem políbené vlasy i beige blond. Tohle jsou nejvíc hot účesy léta
Zdroj: Archív respondenta/Monika Kalická, Foto: Marianna Tomanová
MÓDA FASHION TIPY
Uložit Uložené

Letní sezóna je oficiálně tady. Monika Kalická, majitelka salonu Structure a školitelka pro kosmetiku Kevin Murphy na česko-slovenském trhu, ti poradí, jak být letos trendy a čemu se naopak vyhnout.

Monika Kalická je jednou z nejznámějších a nejvyhledávanějších slovenských kadeřnic. Její práce je synonymem kvalitního řemesla, smyslu pro detail i špičkové péče už několik let. S heslem „přirozenost nade vše“ dobyla se svým salonem STRUCTURE scénu celebrit a dnes sklízí úspěchy také v zahraničí.

Jako školitelka Kevina Murphyho pro česko-slovenský trh se nedávno zúčastnila celosvětové přehlídky této značky a stylizovala také pro London Fashion Week nebo Copenhagen Fashion Week.

Refresheru prozradila, že se ráda vzdělává a světové akce jsou pro ni velkou inspirací. Proto má jasno v tom, jaké trendy právě teď frčí a v jakých střizích, barvách nebo stylingu letos absolutně zazáříš. Tak pojďme na to!

monikakalicka
Zdroj: Archív respondenta/Monika Kalická, Foto: Petra Majtan

„Je důležité si uvědomit, že každý trend, ať už mluvíme o barvách, nebo střizích, by měl být šitý na míru. Své klientky se vždy snažím povzbuzovat ke změně, ale samozřejmě je vedu a zvažuji, co jim sluší a čemu se vyhnout,“ doplňuje vlasová profesionálka.

Doporučeno
Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy 26. června 2024 v 14:00

Trendy bychom podle ní také měli přizpůsobit svému životnímu stylu a zvážit, kolik času jsme do údržby vlasů ochotni investovat. „Když klientka odchází ze salonu, vždycky vypadá dobře, je po stylingu, po použití dobrých produktů, v případě barvení má dobrou pigmentaci. Snažím se klientky taky vzdělávat a vysvětlovat jim, jak se mají o své vlasy starat doma po novém střihu nebo barvě. Bez domácí péče a správné vlasové rutiny to prostě nejde,“ upozorňuje Kalická.

V Refresheru vždycky rádi přinášíme nejnovější trendy v módě, haircare i v péči o tělo. Staň se členem*členkou klubu Refresher+ a přečti si celý obsah webu bez omezení.

1. Copper brown a copper blond

„Mám pocit, že v této sezóně jsou klienti mnohem odvázanější a nebrání se experimentům. Letos v létě je obrovským trendem rezavá neboli copper barva. Děláme ji v různých variantách v kombinaci s hnědou, ale i s blond. Pro jemný načervenalý přechod se dá velmi pěkně zakomponovat i do tónování nebo baleáže,“ říká k prvnímu tipu Kalická.

coppercolor
Zdroj: The Salon Project by Joel Warren, Instagram/Blenditicklebecks

„Právě copper brown je největším barevným trendem letošního roku a nemám pocit, že by se to nějak měnilo,“ dodává. Přestože trend vypadá opravdu žhavě, není pro každého. Musí se hodit ke tvé pleti, stylingu, ale i k šatníku a líčení.

2. Cherry-cola red

Extravagance, kterou musíš umět nosit, je taky červený cherry-cola odstín, příjemně navozující éru y2k. Aktuálně ho můžeme vidět na zpěvačce Dui Lipě, která se pochopitelně dost často chlubí Instagramu.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Cherry-cola red spočívá v nádechu červených pigmentů, které opět můžeme zvolit v několika modifikacích. Dá se kombinovat i s blond, ale nejvíce prý sluší brunetkám: „Všimla jsem si, že tento odstín opravdu letí a milují ho klientky po celém světě. Přiznám se, že to není úplně moje barva a opravdu nejdřív musíte vědět, jak ji nosit. Ze seznamu trendů ji ale vynechat nemůžu, protože třešňově červenou budeme tuto sezónu vídat nejspíš všude,“ říká odbornice.

3. Forgotten brunette

Pokud je na tebe dosavadní výběr trendů too much, máme tu i něco klasičtějšího. Řeč je o „forgotten brunette“, takzvané zapomenuté hnědé, kterou lze podle Moni definovat také jako odstín mléčné čokolády. „Je to nádherná tmavě hnědá barva, která podtrhuje lesk vlasů. Dokážeme ji zajistit domácí péčí nebo pigmentací,“ popisuje.

forgottenbrunette
Zdroj: Instagram/_hairbypaula
Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 4. 7. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
za 125 Kč0
a čti vše bez omezení
Vyzkoušet zdarma
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 162572 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Na jaké odstíny vsadit, když jsi brunet*ka.
  • Jestli jsou pořád trendy mullet, shag anebo wolfcut.
  • Proč bys neměla nosit drdol.
  • Jak si nezničit vlasy při stylignu.
  • Jak si nastylovat wet look, který vydrží všechno. 
  • Doplňky, bez kterých se letos neobejdeš.
Domů
Sdílet
Diskuse