Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2024 v 12:40
Čas čtení 0:33
Karolína Fejtová

VIDEO: Stvůra jako z hororu. Pozorovatelé velryb našli „krvavého červa“

ZAJÍMAVOSTI ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Video, které kalifornští pozorovatelé velryb zveřejnili na Instagramu, se stalo hitem. Co je krvavý červ zač?

Záběry ukazují dlouhou, vlnící se mořskou „příšeru“, která má na každé straně těla řadu chlupatých přívěsků, což evokuje monstrum z hororů. „Co je to za tvora? Vypadá jako ze Zóny soumraku,“ komentovali pozorovatelé velryb na Instagramu, když popisovali děsivě vypadajícího živočicha, na kterého narazili v Monterey. Informoval o tom New York Post.

Doporučeno
Diana a David si otevřeli rostlinné řeznictví a teď o nich píšou i v Americe. „Vegani nejedí pořád jenom mrkev,“ říkají Diana a David si otevřeli rostlinné řeznictví a teď o nich píšou i v Americe. „Vegani nejedí pořád jenom mrkev,“ říkají 14. července 2024 v 9:30

Jak se nakonec ukázalo, tento tvor je tzv. bloodworm, druh hrabajícího bezobratlého živočicha, který dostal jméno podle průsvitné kůže, jež odhaluje jeho červenou tělesnou plazmu pod ní. Červ může dorůst až do délky jednoho metru, je jedovatý a má zuby, které jsou zřejmě téměř stejně tvrdé jako u lidí a pomocí nichž lapá kořist.

Jakkoliv děsivě tvor vypadá, po lidech nejde. Odborníci však nedoporučují přiblížit prsty k jeho ústům, protože by je mohl kousnout podobně jako zvěř.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Monterey Bay Whale Watch (@monterey_bay_whale_watch)

Domů
Sdílet
Diskuse