Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2016 12:28
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Režisér a kameraman Birdmana a Revenanta natočí film pomocí virtuální reality o mexických imigrantech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

VR snímek z dílny těchto pánů? To si nenecháme ujít.

Virtuální realita nám zní pořád velmi futuristicky, avšak pravdou je, že v posledních měsících se začínají trhy plnit zařízeními, které nám ji dokáží zprostředkovat. Jsme tedy na pokraji velké revoluce. A své o tom ví i Alejandro G. Iñárritu, režisér snímků Birdman a The Revenant. Pustil se totiž do krátkometrážního filmu, který mu zastřeší studio Legendary Entertainment. Iñárritu bude spolupracovat s ILMxLA, což je nové oddělení Lucasfilmu, které se zabývá VR. A co je na tom ještě více zajímavého? Do práce se s ním totiž dá i dnes jeden z nejvýznamnějších kameramanů dneška Emmanuel Lubezki. A jaké bude mít VR filmová novinka od takto kvalitních tvůrců téma? Imigrace.

Pohlcující kousek virtuální reality bude zkoumat trýznivou zkušenost skupiny přistěhovalců a uprchlíků, kteří překračují hranice mezi Mexikem a Spojenými státy. A že se bude na co koukat. Lubezki si užívá oscarový hattrick, když tři roky po sobě vyhrál cenu za nejlepší kameru, za filmy Gravity, Birdman aThe Revenant. Je fascinující, jak se svět VR rozšiřuje a po Michaelu Bayovi se připojují i další kvalitní filmaři. Zcela nový formát audiovizuální zábavy tak zřejmě čeká zářná budoucnost. Zatím ještě nemáme informace o přesném scénáři snímku a o tom, kdy se dočkáme jeho premiéry, ale nepochybujte o tom, že se o tom od nás dozvíte. 

Režisér a kameraman Birdmana a Revenanta natočí film pomocí virtuální reality o mexických imigrantech
Zdroj: 20th Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse