Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2017 15:34
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Epický steampunkový fantasy film Petera Jacksona získal další hvězdu. K hercům se přidal Hugo Weaving známý z Pána prstenů či Matrixu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po Pánovi prstenů a Hobitovi naskočí Elrond do světa putujících měst.

Ambiciózní projekt Petera Jacksona s názvem Mortal Engines vám určitě není neznámý (pokud pravidelně čtete Filmkult). Adaptace prvního dílu románové ságy Philipa Reevea už stihla nabrat první herce. Víceméně jde o méně známé tváře. V hlavních rolích se představí Robbie Sheehan a Ronan Raftery, přihrávat jim budou Hera Hilmar, Stephen Lang, zpěvačka Jihae a Leila George. No, a teď se k nim přidal i Hugo Weaving. Jak jistě víte, Weaving má za sebou s Peterem Jacksonem dlouhou a úspěšnou spolupráci. Důstojného pana Elronda si zahrál v trilogii Pán prstenů a později i v trilogii Hobit. Nyní se tedy Weaving a Jackson setkávají znovu, ačkoliv Jackson režii přenechá Christianu Riversovi, pro kterého půjde o první dlouhometrážní film. Rivers ale není žádný zelenáč. Jako pomocný režisér pomáhal při zmíněném Hobitovi a doma má Oscara za práci na vizuálních efektech v Jacksonově King Kongovi. Samotný režisér bude produkovat a podílet se na scénáři (s Fran Walsh a Philippou Boyens).

Epický steampunkový fantasy film Petera Jacksona získal další hvězdu. K hercům se přidal Hugo Weaving známý z Pána prstenů či Matrixu
Zdroj: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Bros. Pictures

Knižní série je působivý mix steampunku, sci-fi a fantasy. Odehrává se mnoho tisíc let v budoucnosti a hýří originálními nápady. V tomto světě se například města pohybují na kolech a navzájem bojují o poslední zbytky přírodních zdrojů. Hlavním hrdinou je mladík Tom Natsworthy z města Traction Cities. Jedno náhodné setkání se záhadnou mladou ženou ho nasměruje na dlouhou cestu a navždy změní jeho život. Mortal Engines by měl do kin dorazit 24. prosince 2018. A je nepochybné, že v případě úspěchu budou následovat i další části.

Domů
Sdílet
Diskuse