Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2017 17:04
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Rychle a zběsile 10 bude posledním filmem v sérii! Dwayne Johnson a Vin Diesel se usmířili a Hobbs bude figurovat i v pokračovaní

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Producent série Neal Moritz mimo jiné prozradil, že už nyní mají tvůrci jasno, jak Rychle a zběsile skončí.

Jak jste se na Filmkultu mohli dozvědět, nejnovější díl Rychle a zběsile překonal nejen všechna očekávání, ale i dosavadní rekord a za první víkend vydělal neskutečných 532 milionů dolarů. Něco takového asi nikdo nečekal a není tedy divu, že už nyní, pár dní po premiéře, se vedou vzrušené debaty o dalších pokračováních série, která překvapivě neztrácí na kvalitě. Už nyní tak díky TMZ víme, že v devátém pokračování se s jistotou objeví Dwayne Johnson. Očekávat můžeme i to, že se bude podílet na produkci (produkuje už od čtvrtého dílu) a, že se o scénář postará Chris Morgan, který napsal všechny díly od Tokyo Driftu. Více se dozvídáme i díky magazínu Collider, který vydal rozhovor s Nealem Moritzem, který produkoval každý díl série prostřednictvím své společnosti Original Film. V rozhovoru se rozpovídal o tom, jaké je to natáčet s různými režiséry, jak dlouho trvá příprava dalšího dílu, jaké to bylo natáčet na Kubě, jak jsou na tom s přípravou devátého a desátého dílu, o roli Vina Diesela a všem možném, co s celou sérií souvisí. My jsme pro vás samozřejmě vytáhli jen to nejzajímavější. Kompletní rozhovor najdete na tomto odkazu

Rychle a zběsile 10 bude posledním filmem v sérii! Dwayne Johnson a Vin Diesel se usmířili a Hobbs bude figurovat i v pokračovaní
Zdroj: Universal Pictures

Po sedmém dílu se Vin Diesel rozhovořil o tom, že by rád natočil ještě tři filmy a sérii zakončil desátým dílem. Je to stále v plánu? A kdy se vrhnete na natáčení devítky?

Naším záměrem je na ní začít pracovat hned, jak budeme mít skvělý nápad a budeme připraveni ho dobře zpracovat. A upřímně řečeno, na stole máme několik velkých témat a věcí, o nichž hovoříme a přesně nevíme, kam budeme směřovat. Svým způsobem už víme, jak Rychle a zběsile zakončíme, ale stále jsme nevymysleli, co vše proběhne mezitím. 

Takže vaším plánem je v podstatě natočit další dva filmy?

Ano, naším záměrem je natočit další dva filmy.

Zmínil jste, že už nyní víte, jak desátý film celou sérii zakončí. Přišel na to Chris Morgan, Vin Diesel nebo jste se všichni sešli v jedné místnosti a domluvili jste se na tom, jakým ideálním způsobem chcete Rychle a zběsile zakončit?

Prostě jsme všichni dali hlavy dohromady a shodli se na něčem, co nám všem skvěle zapadalo. 

Rychle a zběsile 10 bude posledním filmem v sérii! Dwayne Johnson a Vin Diesel se usmířili a Hobbs bude figurovat i v pokračovaní
Zdroj: Universal Pictures

Zvažovali jste, že byste natočili další dva filmy naráz? Nebo je natáčení jednoho už dostatečně náročné?

Přemýšleli jsme nad tím, ale víme, co natáčení takových filmů provází. Je to skličující proces. Museli bychom v nemožném čase dokončit dva scénáře, přičemž už nyní budeme mít problém dokončit jen jeden. A nakonec bychom natáčeli třeba 160 dní vkuse, a to je prostě moc. Nemyslím si, že bychom to zvládli. 

Aniž bychom cokoli prozrazovali, na konci osmého dílu Rychle a zběsile jsme svědky otevřených dveří pro jednu z klíčových postav, která by se mohla vrátit v dalších dílech jako antagonista. Bude tato postava v dalších dvou filmech záporákem?

Ten antagonista bude v dalších dvou filmech figurovat, ještě však nevím v jakých souvislostech.

Je možné, že se tato postava stane v příštích dvou filmech velkým záporákem?

Mohla by. Upřímně řečeno, ano. Bylo by super, kdyby se objevila v dalších filmech.

Myslíte, že se Gary vrátí jako režisér devátého a desátého dílu nebo se poohlížíte po jiných režisérech, kteří by mohli poslední dva díly série natočit?

S Garym máme skvělou zkušenost a pokud by se chtěl vrátit, rádi bychom to s ním probrali. Ale ještě jsme o tom s ním vůbec nehovořili. 

Rychle a zběsile 10 bude posledním filmem v sérii! Dwayne Johnson a Vin Diesel se usmířili a Hobbs bude figurovat i v pokračovaní
Zdroj: Universal Pictures

Z rozhovoru tedy jasně vyplývá, že po desátém dílu se budeme se skvěle rozjetou sérií muset rozloučit. Navíc se s největší pravděpodobností jedna z klíčových postav (kdo viděl osmičku, ví) vrátí jako hlavní záporák. Potenciál je velký a my doufáme, že další dva díly budou minimálně tak dobré, jako ten zatím poslední. Pokud si nechcete nechat ujít žádné novinky nejen o Rychle a zběsile, sledujte náš Facebook.

Domů
Sdílet
Diskuse