Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2017 14:55
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Režisér Warcraftu už ví, o čem bude druhá část. Tedy pokud někdy vůbec vznikne

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Co na jeho nápad říkáte vy?

První Warcraft dozajista nebyl perfektní, ale svou cílovou skupinu si našel. Zvědaví něj byli minimální znalci Wacraft univerza. Tedy milovníci jeho klasických strategií, populárního MMORPG World of Warcraft a v neposlední řadě samozřejmě i knih ze světa Azerothu. Film v mnohých z nich dokázal během působivých, bojových scén vyburcovat adrenalin či v určitých dramatických okamžicích vykouzlit nostalgický úsměv. Jones měl ale s Warcraftem i určité problémy a minimálně po dějové stránce s ním nebyli mnozí spokojeni.

Tvůrci se při odklepnutí sequelu obávají nízkého výdělku v rámci USA než toho celosvětového. Ten byl věru několikanásobně větší. Při rozpočtu 160 milionů dolarů se celosvětově podařilo snímku vydělat téměř 434 milionů, avšak z toho pouze 47,3 milionů v domácích kinech. Konečné rozhodnutí je samozřejmě na studiu Universal Pictures, a pokud by druhé části dali zelenou, režisér jedničky by už teď věděl, jakým směrem se vydat.

Režisér Warcraftu už ví, o čem bude druhá část. Tedy pokud někdy vůbec vznikne
Zdroj: Universal Pictures

Jones řekl, že první Warcraft měl za účel vytvořit jeho filmový svět a ukázat, jak Durotan pomohl uprchnout svému synovi z umírající planety. Znalci Warcraft historie jistě vědí, že Durotan byl otcem legendárního šamana a náčelníka hordy, Thralla. S Thrallem by si Jones dokázal představit přibližně tři filmy. Dále pokračoval režisér následovně: „Takže v rámci pokračování bychom mohli vidět dospívajícího Thralla a jeho těžké, přímo spartakovské dospívání.“

Na adolescentní období by se pochopitelně navázalo dál a diváci by mohli vidět, jak se Thrallovi podařilo vytvořit nový domov pro orky. Z pohledu Hordy a orků by byl příběh tedy jasný, ale když obrátíme na druhou stranu mince, režisér by se měl věnovat i lidem a jejich Alianci. V této části již Jones zas tak jasno nemá, ale v podstatě by se dalo odrazit od následků, které s filmem přinesla první část. Příběh Warcraftu je skutečně rozsáhlý, takže najít zajímavou dějovou linku by velký problém nedělalo. Přijali byste pokračování Warcraftu? A co byste v něm nejraději viděli?

Domů
Sdílet
Diskuse