Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2019 18:32
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Matky budou na protest hromadně kojit na pobočkách Raiffeisenbank

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nespokojené matky se rozhodly uspořádat protest.

Nespokojené matky se na Facebooku domlouvají, že v pondělí v 11 hodin vyrazí kojit do poboček Raiffeisenbank po celé republice. Hodlají tak protestovat proti přístupu člena ochranky v pobočce banky na Václavském náměstí. Ten měl vyhodit jistou paní Lucii za to, že prostorách banky kojila své roční dítě.

Událost spustila lavinu protichůdných reakcí, která nakonec bude v pondělí 15. dubna přetavena v konkrétní čin. Hlavní setkání se má odehrát v paláci Astra na Václavském náměstí, kde se incident odehrál. Nemá jít ovšem o žádnou pomstu, nýbrž o „radostnou demonstraci za právo na kojení a jeho vstřícné přijetí veřejností“.

Doporučeno
Žena kojila v pražské bance. Ochranka ji vyhodila, na Facebooku se spustila smršť Žena kojila v pražské bance. Ochranka ji vyhodila, na Facebooku se spustila smršť 12. dubna 2019 11:00

Její organizátoři se odvolávají na Úmluvu o právech dítěte a vzkazují, že matka, která kojí na veřejnosti, nedává na odiv svá prsa, krmí své mládě, tiší jeho hlad, uklidňuje ho a předchází pláči.

Demonstrace proběhnou i přesto, že se Raiffeisenbank k situaci vyjádřila a dala najevo, že ji incident mrzí. 

Domů
Sdílet
Diskuse