Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2017 16:04
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Chris Pine a Ben Foster si zahrají v historickém filmu o boji o nezávislost Skotska na Anglii

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Film natočí David Mackenzie, který s oběma herci natočil skvělé drama Hell or High Water.

Netflix chystá historický film ze skotských dějin s názvem Outlaw King, a podle zatím známého hereckého a tvůrčího obsazení to vypadá minimálně na nadějný projekt. Zatím to není oficiálně potvrzené, ale film by měl natočit David Mackenzie. Krále Roberta I. Skotského si zahraje Chris Pine a Ben Foster si střihne rytíře Jamese Douglase, Robertovu pravou ruku. Zajímavostí je, že dvojice herců s režisérem spolupracovala už na loňském Hell or High Water. Nicméně veškerá obsazení musí ještě Netflix potvrdit oficiálně. Scénář pro Outlaw Kinga napsal Bash Doran (The Looming Tower) a historický snímek se začne natáčet v srpnu (august) ve Skotsku.

Titulární historickou postavu Roberta Bruce si budete pravděpodobně pamatovat i oscarového Statečného srdce, kde si ji zahrál Angus Macfadyen. Ve filmu se setkáme i s postavou Williama Wallace, ale děj se bude točit zejména kolem krále Roberta a jeho odmítnutí Britů, katolické církve a odvaze postavit se četné armádě Edvarda II., aby osvobodil Skotsko od vlivu Anglie. Každopádně s takovouto hereckou sestavou a zručným režisérem v čele bychom mohli dostat dobrý historický film. Těch není nikdy dost. 

Chris Pine a Ben Foster si zahrají v historickém filmu o boji o nezávislost Skotska na Anglii
Zdroj: CBS Films
Domů
Sdílet
Diskuse