Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2023 15:00
Čas čtení 2:25
Adriana Královičová

Umělkyně z Berlína vlastnila spoustu tenisek, rozhodla se, že z nich vytvoří oblečení a kabelky

Umělkyně z Berlína vlastnila spoustu tenisek, rozhodla se, že z nich vytvoří oblečení a kabelky
Zdroj: Archív: Haramwithsugar
MÓDA MÓDA UDRŽITELNOST UMĚNÍ
Uložit Uložené

Značka HARAM chce prolomit stereotyp udržitelné módy.

Kreativitě se meze nekladou! A už vůbec ne v módě. Na Refresheru jsme ti už ukázali umělce, který vytváří oblečení ze starých klávesnic. Tentokrát představíme designérku All Aminu, která by ti ze tvých starých tenisek vytvořila zcela nový (i když poněkud odvážný) šatník. Pro Rehresher prozradila, kolik její módní výtvory stojí, odkud má staré tenisky a jak dlouho jí trvá vyrobit takový kousek.

Doporučeno
Kamerou umístěnou ve vagině fotografuje své milence. Podívej se na unikátní sérii intimních momentů Kamerou umístěnou ve vagině fotografuje své milence. Podívej se na unikátní sérii intimních momentů 12. května 2023 6:00

„Všechno to začalo v dobách, kdy mi bylo 18 let a pracovala jsem ve Foot Lockeru. V té době jsem byla trochu závislá na nákupu tenisek, zejména s 50% slevou, kterou jsem tam mohla využít. Takže vlastně můžu říct, že všechno, co jsem vydělala ve Foot Lockeru, jsem tam i vrátila zpátky (smích),“ říká All Amina pro Refresher.

Doporučeno
Od ženské hokejové reprezentace ke „čmárání“. Jsem umělkyně v popartovém nádechu a freestylovém výdechu, tvrdí Katka Kaplanová Od ženské hokejové reprezentace ke „čmárání“. Jsem umělkyně v popartovém nádechu a freestylovém výdechu, tvrdí Katka Kaplanová 14. dubna 2023 9:00

All Amina je třiadvacetiletá designérka, která pochází z Norimberku, ale přestěhovala se do Berlína kvůli módní stáži. V té době si „vypěstovala“ vášeň pro tenisky, kterou později přetavila do práce designérky. Samu sebe kdysi považovala za oběť konzumu, uvědomila si ale, že chce vytvářet udržitelnou módu. Tak založila svou značku HARAM, která se v Berlíně stala rychle oblíbenou.

móda, dizajn,umenie
Zdroj: Archív: Haramwithsugar

Tenisky jsou všude

Mladá umělkyně přetváří staré tenisky na futuristické předměty, oblečení i doplňky. „Byla jsem opravdu frustrovaná ze všech věcí, které jsem si v minulosti koupila, chtěla jsem přeměnit svůj vlastní šatník na něco nového, abych se zbavila své staré závislosti na spotřebě a předefinovala, kým chci být, zejména jako módní návrhářka,“ tvrdí.

Při procesu tvorby tenisky rozřízne, sešije a znovu složí jejich části, čímž vytvoří něco zcela nového. Tento atypický design dává starým botám nový „život“. Vytvoří tak korzety, sukně, masky i kabelky.

Doporučeno
S velkým tělem se dají dělat velké věci. Mám velká dlouhá prsa, naučila jsem se s nimi báječně točit dokolečka, říká Kača Olivová S velkým tělem se dají dělat velké věci. Mám velká dlouhá prsa, naučila jsem se s nimi báječně točit dokolečka, říká Kača Olivová 8. března 2023 6:00

V rámci tvorby si jí stihla všimnout i značka Puma, se kterou umělkyně spolupracovala, což ji nakoplo, aby své kousky prodávala. „Svou první kabelku z tenisek jsem vytvořila v roce 2021, ale své první prototypy jsem nevydala kvůli soukromým okolnostem. V červnu 2022 konečně spatřila světlo světa, protože jsem měla zakázku pro Pumu. Od února 2023 jsem je začala naplno vyrábět a prodávat na své stránce,“ říká umělkyně. Cenu tašky ovlivňuje také částka za samotné tenisky. Pokud patříš mezi odvážlivce, její kabelky koupíš od 550 až 850 eur, tedy zhruba od 13 do 20 tisíc korun.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ༄꧂ ئاڵ ئەمین ♡︎•°✩*˜ (@haramwithsugar)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse