Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2023 16:07
Čas čtení 1:38
Ondřej Jarůšek

Úspěch, radost i smutek. Češi a Češka bojovali na prestižní kulturistické soutěži v USA

Úspěch, radost i smutek. Češi a Češka bojovali na prestižní kulturistické soutěži v USA
Zdroj: poskytnuto Věrou Mikulcovou
SPORT POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Známá kulturistická soutěž za velkou louží se neobešla ani bez české účasti. Je z toho nakonec i jeden bronz.

Čeští kulturisté Slavoj Bednář, Josef Květoň a kulturistka Věra Mikulcová se v sobotu představili na letošním ročníku prestižní soutěže New York Pro, kde se poměřili se světovou konkurencí. Domů si česká delegace odváží radost, velký zážitek, ale i mírné zklamání.

„Nejsem s umístěním spokojená“

Nejlepšího umístění ze zmíněné trojice dosáhl Josef Květoň, který se probojoval do finále a skončil na krásném třetím místě. To je významný úspěch i proto, že se jedná o jeho první sezónu mezi profesionály. Před pár týdny si navíc připsal skvělé čtvrté umístění na závodech v Brazílii.

Doporučeno
Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) 11. července 2022 7:00
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Josef Květoň IFBB PRO (@josefkvet)

Do užšího výběru se podařilo probojovat i Věře Mikulcové v kategorii ženské kulturistiky, kde se nakonec umístila šestá. Dle svých slov ovšem očekávala o něco lepší výsledek a s šestým místem příliš spokojená není.

„Skončila jsem na 6. místě, věděla jsem, že New York Pro je těžká soutěž, kde jsou kvalitní závodníci, ale bohužel nejsem s umístěním spokojená. Myslím, že tentokrát jsem neměla být až 6. Zamrzí to hodně, když člověk vidí, že to tak nemělo být. A všichni kolem vidí a říkají Vám, že forma je super,“ svěřila se Mikulcová fanouškům.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vera Mikulcova (@veramikulcova)

Slavoj Bednář se sice do nejlepší desítky nedostal, zklamaný kvůli tomu ale není. Právě naopak. Fanouškům na sociálních sítích napsal, že už jen možnost účastnit se bojů na takto konkurencí nabitém pódiu je pro něj úspěchem. 

„Kousek za Top 10 by mohlo být zklamání, ale není tomu tak! Mění se pole závodníků, přichází noví vyvolení, ale pro mě vždy stát na takovém pódiu s nimi poté, co přinesu svoje maximum, je obrovské vítězství! Trofejí mám za svůj život moc, ale všechny vedly právě sem! A sem se podívá opravdu jen malý zlomek lidí! A to je mé vítězství! Cesta pokračuje!“ uvedl Bednář.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Slavoj Bednář (@slavojbednar.ifbbpro)

Velká akce už brzy!

Slavoj Bednář a Věra Mikulcová se za pár měsíců postaví na prkna znovu. Čeká je totiž soutěž v kulturistice a fitness Masters Olympia, která se vrací poprvé od roku 2012. Jedná se o akci, která dává prostor legendám a veteránům tohoto sportu, jimž je nad 40 let. 


Akce se uskuteční 25. až 27. srpna 2023 v rumunské Kluži. Vítězové jednotlivých kategorií se kvalifikují na Olympia Weekend 2023, kde se utkají i s mladšími soupeři. Neméně lákavé jsou i finanční odměny. Mezi nejlepší je rozdělena odměna ve výši 229 tisíc dolarů, tedy zhruba 4,9 milionu korun.

Domů
Sdílet
Diskuse