Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2024 v 9:00
Čas čtení 11:12
redakcia

Byla jsem v multi-level marketingové společnosti: můj život řídili jiní lidé a přítel se pokusil o sebevraždu

Byla jsem v multi-level marketingové společnosti: můj život řídili jiní lidé a přítel se pokusil o sebevraždu
ZAJÍMAVOSTI PRÁCE
Uložit Uložené

Během svého působení v MLM marketingu jsem přišla o všechno. Musela jsem se zcela přizpůsobit pravidlům a můj život řídili jiní lidé. Navenek však vše vypadalo krásně a dokonale.

Tato práce ti nabízí život v luxusu, seberozvoj a hlavně vytvoření nadstandardního pasivního příjmu. A to jen tím, že budeš přesvědčovat lidi, aby si kupovali výrobky pro domácnost na webových stránkách, jejichž jsi členem*členkou. Potřebuješ tedy jen internet a přesvědčení. Můžeš pracovat z pohodlí domova a užívat si svobody.

Zní to jako snadný výdělek, peníze, které ti přibudou na účet lusknutím prstu. Řeč je o multi-level marketingu (MLM, pozn. red.)

Na českém i slovenském trhu existuje mnoho společností, které se zabývají podnikáním v MLM. Po rozvoji sociálních sítí se MLM ještě více rozšířil. Možná se ti stalo, že ti do DM na Instagramu přišla zpráva od neznámého člověka, že se mu líbí tvůj profil, jsi mu sympatická*ý a rád by ti nabídl práci snů. Je to jeden ze způsobů, jak lidé z MLM hledají nové členy do svých "větev", a to z jediného důvodu.

Čím více členů, tím větší skupina a tím větší obrat. Mnoho lidí také MLM označuje za pyramidové schéma. Kdo je na vrcholu pyramidy, vydělává nejvíce peněz.

Záleží tedy jen na tobě, jak jsi šikovná*ý a kolik lidí pod sebe najdeš. Výdělky se mohou vyšplhat na extrémně vysoké částky. Ti nejúspěšnější vydělávají statisíce nebo miliony. Co se však pod rouškou těchto tučných výdělků skrývá?

Doporučeno
Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ 27. srpna 2024 v 16:00

Věřit, nevzdávat se a především věnovat tomuto druhu podnikání úplně všechno. Někdy dokonce i svou duši. Také jsem se do tohoto podnikání pustila a nyní vám budu vyprávět příběh o tom, jak to vypadalo a čím vším jsem si musela projít.

Ovlivňování rozhodnutí a absolutní kontrola nad životy ostatních je pro člověka, který je součástí MLM, jen kapkou v moři. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že toto podnikání má mnohem blíže k sektě než k podnikání.

Mnohdy ani nevíte, kdo bude vaším nadřízeným (mentorem), než se k němu připojíte. V mém případě bylo děsivé to, že navenek úspěšný a podnikavý člověk, který mě do MLM dostal, ve skutečnosti trpěl velkými psychickými problémy, a přesto dokázal ovlivňovat rozhodnutí a jednání lidí kolem sebe.

Než si přečteš celý můj příběh o účasti v MLM marketingu a důsledcích působení v tomto podnikání, rádi bychom ti připomněli, že kvalitní obsah můžeme vytvářet jen díky našim odběratelům. Pokud se ti tedy naše články líbí, můžeš nás podpořit vstupem do klubu Refresher+.

Rozhodla jsem se pod článek nepodepsat, protože se po tom všem obávám o svou bezpečnost a nerada bych dala konkrétním lidem uvedeným v článku příležitost, aby mě znovu kontaktovali.

Nejdřív přišlo ohromení

V mé bývalé práci jsme dostali pozvánku na přednášku o seberozvoji. Když jsme viděli člověka, který ji měl vést, byli jsme všichni ohromeni. Byl to mladý, pohledný muž, který vypadal jako obyčejný smrtelník. Nevěřili jsme, že by tento muž mohl vědět něco o mentorování lidí, natož že by mohl vzdělávat lidi o dvacet nebo třicet let starší než je on sám. Když však začal mluvit, všichni jsme naprosto vnímali každé jeho slovo. Bylo to poutavé a zajímavé.

Mluvil o tom, čeho dosáhl a jak toho dosáhl. Že si koupil byt za hotové peníze a že se mu daří velmi dobře. Nikomu však neřekl konkrétně, co to je.

Byla jsem zhruba v jeho věku a o to víc mě jeho vyprávění zaujalo. Po skončení přednášky jsem na něj celý den myslela a říkala si, že je to dokonalý muž. Hlavou mi bleskla myšlenka, že tak úspěšný, upovídaný a moudrý kluk musí mít hezký a fungující vztah. Také jsem si říkala, že doufám, že i já jednou někoho takového najdu.

Doporučeno
Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy 20. července 2024 v 8:00

Zřejmě jsem ho také zaujala, protože mé přání se splnilo. Večer mě nějak našel na Instagramu a napsal mi. Vyměnili jsme si několik zpráv a všechno šlo velmi rychle. Řekl mi, že by mě rád viděl a že by se rád jen prošel, abychom si nemuseli psát. Později večer jsme se sešli a povídali si dlouho do noci.

Říkala jsem si, že tak moudrého a laskavého člověka jsem snad ještě nepotkala. Stále jsem však nechápala, co přesně dělá a proč je jeho podnikání tak úspěšné.

Jak dny plynuly, zamilovali jsme se do sebe a začali spolu chodit. Během našich schůzek stále s někým telefonoval, řešil životní situace jiných lidí a já stále nechápala, o co jde. Až téměř po měsíci chození a na mé naléhání mě posadil na židli a ukázal mi prezentaci. Byla to prezentace o jeho podnikání v MLM. Do všeho mě zasvětil, vysvětlil mi, jak věci fungují a proč je stále na telefonu. Řekl, že jeho obchodní partneři jsou zároveň jeho přátelé, pomáhá jim ve všech životních situacích a je jejich mentorem.

Byla jsem velmi mile překvapena, věděla jsem, jak MLM podnikání funguje, ale neznala jsem žádného člověka, který by v něm byl tak úspěšný, dokud jsem ho nepotkala. Jeho vyprávění mě natolik motivovalo, že jsem s tím hned chtěla začít sama. Musela jsem si sepsat své sny a cíle, změnit celé svoje myšlení a plně se věnovat podnikání. Byla jsem tak zaslepená, že jsem dala výpověď v práci a rozhodla se věnovat MLM naplno.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odblokování?

  • Proč přišel obrovský pád na dno.
  • Čím jsem si musela projít a proč jsem se cítila jako nula.
  • Jaká byla realita podnikání a proč někteří členové odešli.
  • Proč se můj přítel pokusil o sebevraždu a jak to všechno dopadlo.
  • Co říkají bývalí členové MLM marketingu.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 165952 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Pizza v Oggi ZDARMA , Burger v Roxore ZDARMA nebo Poukázka v hodnotě 800 korun na nákup v 4camping
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse