Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 23. října 2024 v 18:00
Čas čtení 3:19
Ondřej Jarůšek

Lovit tě budou zmutovaní lidojedi i mimozemská entita. Dopřej si před Halloweenem poctivé hororové hry v akci do 250 korun

Lovit tě budou zmutovaní lidojedi i mimozemská entita. Dopřej si před Halloweenem poctivé hororové hry v akci do 250 korun
Zdroj: Capcom/propagační materiál
TECH GAMING HALLOWEEN TIP NA HRY
Uložit Uložené

Už za pár dní nás čeká Halloween, ke kterému neodmyslitelně patří i hraní hororových her. Pokud tedy hledáš titul, se kterým můžeš strávit večery plné strachu a napětí, máme pro tebe několik super tipů.

Senzační hry lze pořídit i levně. Právě v těchto dnech totiž na různých platformách běží velké slevy na pecky, které by ve tvé herní knihovně neměly chybět. V dnešním článku jsme pro tebe proto vybrali pět hororových her nebo her s hororovými prvky, za které nedáš více než 250 korun a které jsou skvělou volbou pro nadcházející halloweenské období. Pokud se tedy bojíš rád*a, neváhej a využij slev, dokud jsou aktuální.

Doporučeno
Hogwarts Legacy se dočká nové verze. Do hry přibude 10 až 15 hodin nového obsahu Hogwarts Legacy se dočká nové verze. Do hry přibude 10 až 15 hodin nového obsahu 13. října 2024 v 16:08

Resident Evil 7: Biohazard

188 korun (PlayStation)

resident evil 7
Zdroj: Capcom/propagační materiál

Hororová série Resident Evil je tu s námi bezmála už tři desetiletí, sedmý díl s podtitulem Biohazard je však bezesporu tím vůbec nejděsivějším. Dost možná jde i o jednu z nejstrašidelnějších her všech dob. Tahle hra rozhodně není nic pro slabé povahy a prověří nervy i těch nejotrlejších hráčů a hráček.

Příběh vypráví o muži, který pátrá po své dávno ztracené manželce. Poslední stopa jej zavede až do chátrajícího domova na americkém venkově, který však není zdaleka tak prázdný, jak by se na první pohled mohlo zdát. Žije zde totiž tak trochu nenormální rodinka, která se s nezvanými hosty nepáře – spíše je bez milosti rozpáře.

Jedná se o vůbec první díl hlavní série, který nabídl perspektivu z pohledu první osoby. Díky tomu je prožívání všech vypjatých situací a prozkoumávání útrob děsivého domu ještě intenzivnější než kdy dřív. A aby toho nebylo málo, hru můžeš hrát kompletně s PlayStation VR headsetem, což tvůj adrenalin vyžene do maxima.

Dead by Daylight

201 korun (Steam), 173 korun (Epic)

dead by daylight
Zdroj: Behaviour Interactive Inc.

Nezapomněli jsme ani na ty, kteří holdují multiplayerovkám. Dead by Daylight je asymetrická multiplayer survival hororovka, ve které se jeden z hráčů staví do role vraha a zbylí hráči před ním musí utéct, schovat se a pokusit se co nejdéle přežít.

Doporučeno
Nejoblíbenější halloweenské kostýmy v roce 2024. Vedou horory a memy Nejoblíbenější halloweenské kostýmy v roce 2024. Vedou horory a memy 23. října 2024 v 9:01

Hra vyšla v roce 2016 a zaznamenala poměrně velký úspěch. Hráči si ji oblíbili a postupně se do hry prostřednictvím placených DLC dostaly nové postavy a vrahové od Vetřelce až třeba po Chuckyho. I roky po vydání se desetitisíce hráčů a hráček do hry rádi vrací.

Zajímavostí je, že jak popularita hry rosta, dostaly se do ní i skiny inspirované skutečnými osobnostmi. Některé jsou inspirované metalovými kapelami jako Iron Maiden či Slipknot, ale hrát můžeš i za přeživšího v podobě herce Nicolase Cage.

Doporučeno
První dojmy z hraní Diablo IV: Vessel of Hatred. Staronový záporák rozpoutává novou éru nenávisti První dojmy z hraní Diablo IV: Vessel of Hatred. Staronový záporák rozpoutává novou éru nenávisti 12. října 2024 v 15:00

The Quarry

227 korun (Steam), 231 korun (PlayStation), 277 korun (Xbox)

the guarry
Zdroj: Supermassive Games/propagační materiál

Když se parta teenagerů v hororu potká na odlehlé chatě, nekončí to nikdy dobře. Během jedné horké letní noci projdou noční můrou i protagonisté a protagonistky v The Quarry, jejich osud máš však kompletně v rukou ty. To, jak se budeš rozhodovat, totiž ovlivní, které postavy zdejší záhadné a hrozivé události přežijí a které naopak čeká záhuba.

Tvůrci ze studia Supermassive Games udělali díru do světa interaktivní hororovkou Until Dawn, která dodnes patří asi k jejich nejpovedenějšímu dílu. Nemalý úspěch však zaznamenalo i The Quarry, které získalo i několik nominací na různé herní ceny. Doménou je zde hlavně napínavý příběh, který má dle autorů více než 180 (!) různých vyústění.

Díky obrovské rozvětvenosti příběhu a možným různým osudům jednotlivých postav hra přímo vybízí k tomu, aby sis ji po dohrání pustil*a znovu a zkusil*a se rozhodnout jinak. Každý průchod hrou tak bude více či méně odlišný od toho přechozího a věz, že dá pořádně zabrat, aby na konci této dlouhé noci zůstaly všechny postavy živé.

The Forest

121 korun (PlayStation)

forest
Zdroj: Endnight Games Ltd

Jak dlouho dokážeš přežít v lese, který obývají kanibalové? Své dovednosti přežití můžeš otestovat v nemilosrdné survival hororovce The Forest, ve které se náš protagonista po pádu letadla snaží najít svého ztraceného syna. Ocitáš se v otevřeném světě, kde jen tvé schopnosti rozhodnou o tom, zda svůj úkol splníš, nebo skončíš na talíři zdejších zmutovaných lidojedů. 

Při prozkoumávání lesa musíš sbírat dříví, rostliny, kameny nebo různé předměty nutné pro přežití, výrobu zbraní nebo jednoduchých nástrojů. Kromě toho musíš dbát taky na pitný režim a dostatek stravy, aby tvá postava nepošla hladem. Pozor si však musíš dát třeba i na kontaminovanou vodu, kterou je třeba nejprve převařit. Máš na to, abys v nehostinné divočině přežil*a? 

Doporučeno
Oblíbená hra ze světa Simpsonových končí po 12 letech. Koukni, kdy si ji zahraješ naposledy Oblíbená hra ze světa Simpsonových končí po 12 letech. Koukni, kdy si ji zahraješ naposledy 28. září 2024 v 13:24

Prey

151 korun (Steam), 140 korun (PlayStation), 160 korun (Xbox)

prey
Zdroj: Arkane Studios

Prey není vyloženě hororovou hrou, ale spíše sci-fi akcí s hororovými elementy. Přesto však díky své hutné atmosféře dokáže místy nahnat husí kůži spolehlivěji než leckterá běžná hororovka. Zároveň se však nemusíš bát, že bys po dohrání nemohl*a usnout. Pokud tedy hledáš povedený FPS titul, který nabízí snesitelnou porci napětí i pro někoho, kdo tradiční hororovky nevyhledává, s Prey rozhodně neuděláš krok vedle.

Hra tě zavede na vesmírnou stanici, na níž výzkumníci zkoumali zvláštní mimozemskou formu života. Jak už tomu ale bývá, ta unikne a hráč se ocitá tváří v tvář síle, která zabila prakticky celou původní posádku. 

Studio Arkane můžeš znát díky Dishonored sérii, v níž hráč využívá různé nadpřirozené schopnosti a tento prvek hratelnosti se vrací i v Prey. K dispozici máš ale i plejádu zbraní, které ti pomohou překonat různé enviromentální překážky a ničit nepřátelské bytosti. V závislosti na tvých rozhodnutích a interakcích a přeživšími na vesmírné stanici na tebe navíc čeká i několik různých možných konců příběhu.

Domů
Sdílet
Diskuse