Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2017 14:45
Čas čtení 0:00
Jan O.

Nově chystaný Matrix nebude remake či reboot kultovní jedničky, ale nový příběh z tohoto světa, ujišťuje scénárista

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scénárista nově připravovaného snímku není sebevrah a do remaku klasického Matrixu se nepustí.

Před pár dny jsme vás informovali, že Studio Warner Bros. chystá předělávku jednoho z nejlepších sci-fi filmů všech dob. To nejprve fanoušky uměle naprogramovaného světa opravdu potěšilo, ale když se dozvěděli, že by reboot neměly na starosti sestry Wachowské a nezahrál by si v něm ani Keanu Reeves coby vyvolený Neo, začali kolem sebe prskat a sprostě nadávat. Zůstává pravdou, že pokoušet se o remake filmu takového rázu bez těchto klíčových postav v produkci je spíše čin sebevražedně smýšlejícího člověka, ale dle scénáristy Zaka Penna nikdo slova jako remake či reboot nepoužil.

„V tuhle chvíli mohu říci pouze to, že by nikdo nedokázal ani neměl restartovat Matrix. Lidi, kteří znají Animatrix nebo komiksy, mi rozumí. Zatím to nemůžu moc komentovat, kromě toho, že slova „reboot“ a „remake“ byla pouze v internetovém článku. Chtěl bych vidět víc příběhů zasazených do světa Matrixu? Ano, protože geniální myšlenka dává vzniknout skvělým příběhům.“ 

S největší pravděpodobností tedy bude nový snímek pouze zařazen do stejného světa, avšak bude se jednat o zcela jiný příběh, ve kterém Neo, Trinity ani Morpheus nebudou hrát žádnou roli. Lze to přirovnat například k Fantastickým zvířatům a Harry Potterovi, kdy se filmy nezávisle na sobě odehrávají ve stejném světě. I tak měla Fantastická zvířata výhodu, protože scénáristka J. K. Rowling zůstala u obou filmů stejná. Proto naivně doufáme, že se postupem času třeba ještě dozvíme, že sestry Wachowské přidají ruce k dílu, avšak je to spíše nepravděpodobné. I když toho o filmu zatím nevíme moc, první místo na seznamu herců obsadil Michael B. Jordan (Creed, Fantastická čtyřka) a scénáře se ujal již zmíněný Zak Penn, který se podílel na scénářích filmů, jako jsou Neuvěřitelný Hulk, X-Men: Poslední vzdor či Za nepřátelskou linií. Níže se nachází ještě pár tweetů od scénáristy ohledně nového Matrixu.




Myslíte si, že snímek bude mít šanci stát se kultovním zážitkem jako The Matrix (1999), nebo to bez stejných scénáristů/režisérů zkrátka nebude ono?

Zpět
Sdílet
Diskuse