Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2017 13:26
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Netflix v České republice má po roce a půl pouze 89 lokalizovaných titulů. Podívej se, které to jsou

FILMY A SERIÁLY ČESKO
Uložit Uložené

Streamovací služba Netflix se po roce a půl v České republice zatím moc nevytáhla.

Známá streamovací služba Netflix se na začátku roku 2016 s velkým humbukem dostala i do České republiky. Příznivci této služby byli právem nadšeni, tohle by konečně mohla být alternativa mezi televizí s obrovským množstvím reklam a stahováním seriálů na internetu z nedůvěryhodných zdrojů, které je na hraně legality a tvůrce nijak nepodporuje. Nadšení z legální služby však vystřídalo velké zklamání, protože dostupné seriály a filmy sice poměrně rychle přibývaly, ale chyběl jakýkoliv česky lokalizovaný obsah. Postupem času se to začalo zlepšovat, ale stav je bohužel stále docela žalostný.

Netflix v České republice má po roce a půl pouze 89 lokalizovaných titulů. Podívej se, které to jsou
Zdroj: Netflix Media Center

Provozovatel se sice v dubnu tohoto roku zavázal, že se bude snažit zvyšovat počty lokalizovaného obsahu díky komunitním překladatelům, kterým nabízel asi 260 Kč za minutu překladu videa, kýžený výsledek to však stále nepřináší. I kvůli různým licenčním podmínkám, které jsou s každým titulem a každou zemí naprosto jiné.

Češtinou otitulkovaných filmů a seriálů lze v současné chvíli najít na Netflixu pouze 89. Na seznam všech titulů se můžeš podívat zde. Najdeme mezi nimi sice seriály jako Narcos, Orange Is the New Black nebo The Blacklist a několik dobrých filmových titulů, ale na to, že americký Netflix v současné době čítá celkem 1 200 seriálů a kolem 4 500 filmů, je to pořád velmi málo. Na pořádný Netflix and Chill v České republice tedy stále netrpělivě čekáme.

Domů
Sdílet
Diskuse