Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2015 v 11:12
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Battle Angel, společný projekt Jamese Camerona a Roberta Rodrigueze, bude epickou podívanou o dívčím kyborgovi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Robert Rodriguez bude režisérem remakeu slavné japonské mangy Battle Angel.

20th Century Fox a James Cameron nás už před dlouhou dobou rozradostnili zprávou, že chystají celovečerní film Battle Angel, který bude vycházet z původní japonské animované předlohy. Cameron film slibuje už několik let, ovšem až nyní vyšla na povrch i zásadní informace: režisérský stolec totiž obsadí talentovaný Robert Rodriguez (Sin City, Machete). Snímek už má i oficiální název, a to Alita: Battle Angel. O produkci pro společnost Fox se pak postará James Cameron, který se nebojí jak o projektu, tak o Rodriguezovi mluvit v superlativech. Podle jeho prohlášení uvažovali o společném projektu už několik let, a když se Rodriguez nechal slyšet, že by rád zpracoval Battle Angela, pro Camerona to byla skvělá zpráva. To samé i pro nás pro diváky. My se můžeme těšit na to, jak se kreativně tahle dvojice na Battle Angelovi vyřádí. Předloha v sobě skrývá neuvěřitelný potenciál velkofilmu, což je potrava přímo pro Jamese Camerona, který se v podobných epických dobrodružstvích vyžívá.

A teď už něco k hlavní dějové linii. Ta se odehrává ve 26. století a vypráví příběh Ality, kyborga ženského pohlaví, který utrpěl amnézii a byl zachráněn lékařem z vrakoviště. Přestavěná Alita si pamatuje jen svůj výcvik ve smrtících bojových uměních se stává lovcem-válečníkem – stopuje a odstraňuje zločince. V rámci celovečeráku bude film zkoumat především cestu ženského kyborga, který hledá svoji cestu životem, sebepoznání a lásku. Cameron má však do budoucna poměrně plné ruce práce na třech sequelech Avatara, tak si nemůžeme zatím být jisti ani rokem, kdy se pustí s Rodrigueze do ambiciózní předělávky slavné japonské mangy. 

Battle Angel, společný projekt Jamese Camerona a Roberta Rodrigueze, bude epickou podívanou o dívčím kyborgovi
Domů
Sdílet
Diskuse