Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. dubna 2023 22:27
Čas čtení 2:22
Adéla Švehlíková

Outfit check na MBPFW: Komu se look povedl a kdo si akci tak trochu spletl s Coachellou?

Outfit check na MBPFW: Komu se look povedl a kdo si akci tak trochu spletl s Coachellou?
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK MÓDA OUTFITY ZNÁMÝCH TVÁŘÍ
Uložit Uložené

Mercedes-Benz Prague Fashion Week hned první den přinesl vedle samotných přehlídek i širokou škálu módních kreací návštěvníků a návštěvnic. Refresher u toho nemohl chybět.

První den Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je úspěšně za námi a o skvělé designérské počiny z dílen mladých návrhářů nebyla nouze. Kromě samotných přehlídek upoutaly naši pozornost i zvolené outfity přítomných hostů*hostek, které ti v článku představíme.

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


15. dubna odstartoval pražský Mercedes-Benz Prague Fashion Week, a to poprvé ve velké sázkové hale Chuchle Arena Praha. Již od druhé hodiny odpolední se prostory začaly plnit lidmi, kteří zamířili na přehlídku Van Graaf Junior Talent 2023. Vítězem se stal Jan Smejkal se svou kolekcí Choices. Hned poté následovala přehlídka studentů Ateliéru módní tvorby – UMPRUM pod vedením Mira Saba. Tématem studentských kolekcí byla kolekce pro sebe, jež nabídla studentům uvědomit si, proč se ve své tvorbě opakovaně vyjadřují prostřednictvím určitých prvků a materiálů. Díky tomu jsme měli příležitost nahlédnout do nitra mladých návrhářů. 

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Sobotní den nabídl také přehlídku od Tobiase Schuberta s jeho značkou Tobias.equipment, kde jsme měli příležitost se alespoň na chvíli přenést do fiktivního prostředí plného modelů s elfími uši. Pozdější hodina pak patřila Michaelu Kováčikovi

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
Na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je Refresher celou dobu. Sleduj náš Instagram a TikTok, kde třeba i streamujeme z přehlídek.
MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Outfit check

Triumf Jana Smejkala, originální oděvy studentů UMPRUM a dalších designérů však nebyly jediné poutavé aspekty v průběhu odpoledne a večera. Poněkud depresivní interiér a exteriér Chuchle Areny zaplnily, jak už je tomu zvykem, nejrůznější outfity návštěvníků. V porovnání s minulými ročníky však byly letošní outfity podle našeho mínění bohužel poněkud slabší.

Spousta lidí sáhla například po doplňcích ve formě AirPods Max, což se sice možná jeví jako efektivní alternativa šperků, v konečném důsledku to však na akci jako MBPFW působí spíše lacině. Na druhou stranu jsme zaznamenali obecně sporadické množství opravdu skvělých outfitů, včetně make-upových kreací.

Někteří hosté sáhli po kouscích od lokálních designérů, které doplnili vintage oblečením či doplňky. Příkladem je Bystrík Klčo, který vynesl outfit od začínajícího designéra Tomáše Višňovského. Skvělou volbou make-upu ve stylu Julie Fox a uhlazenými kudrnatými vlasy byl již od začátku nepřehlédnutelný a také jednoznačně jedním z nejlépe oblečených lidí v prostorech. O několik hodin později se pro změnu objevil v kožené bundě po svém otci, která umocnila grunge look na přehlídce Tobias.equipment.

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Ani letos nezklamala trojice Ema Fajnor, Matěj Švec a Boris Hrivňák, která posledních pár sezón obsazuje první příčky nejstylovějších návštěvníků pražského týdne módy. I jejich oblečení prošlo refreshem v návaznosti na změnu estetiky jednotlivých přehlídek. Nejprve se Ema s Matějem sladili do řasených šatů krémové barvy od Alexandry Gnidiakové, které skvěle kontrastně rozzářili barevnými silonkami a kalhotami. Později se Ema objevila v šatech à la dubajská princezna, zatímco Matěj tíhl k dark aesthetic. 

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Boris Hrivňák skóroval v monochromním stříbrném looku, jenž připomínal měsíčníka z pohádky Princ a Večernice. Šaty a kalhoty od Margarety Kanuscakové doplnil make-upem, vytvořeným prostřednictvím tavné pistole. Doplňky jako stříbrná vintage kabelka, šperky Tous a boty New Rock tvořily opravdu poutavý celek. 

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


„Černý Petr“ bohužel padl na influencerku Annu Purić, která se před přehlídkou Tobiase objevila v pruhovaném fitu s velkou florální dekorací na hlavě od designérky Terezy Rosalie Kladošové. Samy o sobě nejsou jednotlivé kousky špatné, avšak dohromady tvořily podle náš tak trochu kýč. Nemluvě o tom, že hosté svůj výběr oblečení adaptují na styl přehlídky, což Anna v tomto případě podcenila. 

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Podobně hodnotíme i outfit Bé Hà Nguyen, která jindy bývá řazena k těm světlejším článkům módních událostí. Tentokrát by však svým outfitem a make-upem zapadla spíše na festival Coachella.

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Ovšem i ve více případech jsme se mohli setkat spíše s neúspěšným experimentováním s výraznými barvami. Nejrůznější škálu outfitů jsme nezapomněli zdokumentovat. Highlights ze sobotního dne na MBPFW nalezneš ve fotogalerii níže. 

MBPFW.MBPFW.MBPFW.MBPFW.
Zobrazit galerii
(19)
Anketa:
Souhlasíš s nekompromisním hodnocením naší fashion redaktorky Adély? 
Jasně, úplně to trefila. 
V něčem bych hodnotil*a jinak. 
Jasně, úplně to trefila. 
51 %
V něčem bych hodnotil*a jinak. 
49 %
Domů
Sdílet
Diskuse