Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2016 18:07
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Japonské horory Kruh a Nenávist se spojí v jednom děsivém snímku. Nenech si ujít další trailer

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dvě z nejděsivějších postav japonského hororu v jednom snímku.

Kruh od režiséra Gora Verbinskiho v hlavní roli s Naomi Watts jako novinářkou, která vyšetřuje záhadu kazety, po jejímž zhlédnutí člověk do týdne záhadně zemře, je vlastně remake originálního snímku od Hideo Nakata s názvem Ringu z roku 1998. A zatímco byl Kruh jedním z nejúspěšnějších hororových filmů (a jedním z mála kvalitních) v Evropě a v USA, tak stejně tak originál Ringu zase dosahoval veliké popularity právě v zemi svého vzniku - v Japonsku. Snímek tak zažehl šílenství, kterému se dnes přezdívá J-horror, s dlouhovlasými děsivými stvůrami. Tím nejznámějším z pokračovatelů Ringu je bez pochyby snímek Ju-On, který také dostal remake z USA, a to v podobě filmu The Grudge. 

Dvojice snímků se soustředí kolem kletby a oboje mají ve středu dění dlouhovlasého děsivého démona, avšak tím se podobnosti rozcházejí. A jak bychom poznali, která z dvojice vražedných kreatur je děsivější než vsazením jejich postav do jednoho snímku? Koji Shiraishi (Grotesque) se tedy rozhodl postavit za kameru a natočit souboj nejznámější japonské hororové dvojky pod názvem Sadako vs. Kayako. První teaser jsme vám přinesli již delší dobu zpátky, tentokrát si však můžete prohlédnout delší a obsáhlejší záběry. Na premiéru se obyvatelé Japonska mohou těšit již 18. června. My si ještě chvíli počkáme. 

Domů
Sdílet
Diskuse